– Jeg syklet norgescup i rundbaneritt fredag. Jeg skal sykle norgescup søndag også. Lørdag droppet jeg det til fordel for Vestmarkrittet. Jeg hadde lyst til å prøve å være med her, for jeg tenkte at jeg kunne klare å gjøre det bra. Og det gikk jo, så da var det verdt det, smiler 21-åringen og legger til:

– Jeg håper beina holder litt i morgen.

Lørdag smalt Bruland, som sykler for BOC/Milsluker’n, til med ny løyperekord i Vestmarkrittet. Bruland brukte 1.36,14 på de 43 kilometerne.

Håpet å henge med

Gregory Saw fra Nanset ble nummer to og Øivind Bjerkseth fra Asker nummer tre.

– Ting gikk litt etter planen. Jeg håpet å henge med inn til terrengpartiet mot slutten. Også var planen å prøve å kjøre fra dem der. Jeg klarte i ta det på slutten og er veldig fornøyd, konstaterer Bruland som ikke var overrasket over at det gikk fort i år.

– I fjor var det veldig vått, i år var det raskere forhold, det har vært tørt lenge. Det gikk ikke hardt hele tiden, det var perioder hvor det gikk ganske rolig. For min del var det bra. I fjor ble jeg nummer fem. Da klarte jeg ikke henge med de andre. Jeg er tydeligvis i bedre form i år enn i fjor, sier Bruland.

Bildeserie

Se bildene fra sykkelfesten Vestmarkrittet

 

LES OGSÅ:

– Jeg følte meg litt proff 

Fra ski til sykkel

Tidligere satset 21-åringen mest på langrenn. Han har en del plasseringer mellom 10 og 20 i norgescupen og har blant annet også blitt nummer tre i den kinesiske utgaven av Vasaloppet.

– Jeg var skiløper før. Nå er det mest sykkel det går i. Jeg har egentlig alltid satset mest på ski, så syklet jeg litt for moro skyld. Jeg fant ut at jeg ville prøve å satse på sykkel og se om jeg klarer å bli god i det. Nå prøver jeg å legge om litt og være med på mer sykkelkonkurranser enn ski.

21-åringen legger ikke skjul på at han nå går «all in» for sykling.

– Jeg prøver så godt jeg kan å satse på sykkel. Det er gøy å kjøre ritt når man er i form, så nå prøver jeg å sykle så mye som mulig.

Under Birkebeinerrittet i fjor syklet han såpass fort at han fikk tilbud om en avtale med privatlaget Team Milsluker’n.

– Det var litt av grunnen til at jeg gikk over til sykling. Da ble det mye enklere å satse på det. Og det er nok enklere å prestere på sykkel enn på ski. Hvis du er i norgestoppen på ski er du også i verdenstoppen, mens sykling er det færre som satser på her og sånn sett litt enklere.

Jeanette Persson fra Nittedal var raskeste kvinne, foran Silje Stensrud fra Ullevål og Anna Gabrielsen fra Asker.