Kun 49 påmeldte til Vester-Gyllen

TRADISJONSRIKT: Vester-Gyllen er Asker og Bærums største turrenn. Slik så det ut i 2016.FOTO: KARL BRAANAAS

TRADISJONSRIKT: Vester-Gyllen er Asker og Bærums største turrenn. Slik så det ut i 2016.FOTO: KARL BRAANAAS

Tre uker før det største turrennet i Asker og Bærum er bare 49 påmeldt. 18. januar avgjør Svein Granerud & Co i Asker Skiklubb om det blir Vester-Gyllen i 2017.

DEL

– Bare 49 påmeldte er ganske naturlig med de snøforholdene vi har nå. I fjor var det omtrent like stusslig inntil snøen meldte sin ankomst, så hoppet det inn folk, sier Granerud.

I 2012 gikk hele 1.648 skiløpere de fire milene rundt i Vestmarka i Vester-Gyllen. Siden har det gått nedover. Granerud forteller at de hadde komitémøte torsdag, og konstaterte at Asker Skiklubb er klare for å arrangere det tradisjonsrike skirennet i år også – hvis det blir snø nok.

– Siste påmeldingsdag, 18. januar, er vår D-dag. Hvis det ikke er antydning til snø da så må vi forsøke å finne en fornuftig erstatningsdato. Finner vi ikke det så blir det ikke renn.

LES OGSÅ: – Jeg elsker disse rennene, selv om det er drittungt

I 2014 måtte rennet flyttes og ble arrangert siste helgen i vinterferien. Det passet åpenbart dårlig for mange.

– Det gjør vi ikke igjen, sier Granerud.

SE VIDEO: Slik talker du Vester-Gyllen:

Ikke det samme med 49

Granerud legger heller ikke skjul på at usikkerheten gjør noe med arrangørene.

– Organisasjonsapparatet er klart. Men den gløden og gnisten vi fikk med 1.648 deltagere som sitret etter å komme seg ut i skogen, er ikke den samme nå. Du får ikke det samme trøkket av 49 påmeldte.

I fjor var nesten 600 med i den 43. utgaven av Vester-Gyllen. Granerud forteller at de må ha 200 deltagere for ikke å tape penger på arrangementet.

– Vi har vært forsiktige med budsjetteringen i år og har justert ned overskuddet de siste årene. I toppåret 2012 satt vi igjen med over én million kroner. Skiklubben har budsjettert med overskudd på 200.000 kroner fra rennet. Da trengs ifølge Granerud vel 600 deltagere.

– Summen er vel én prosent av klubbens omsetning, så dette er ikke være eller ikke være for klubben, understreker han.

LES OGSÅ: Slik smører du skiene til barna dine

Artikkeltags