– Jeg kjedet meg, og ideen kom plutselig i hodet mitt. Og så plutselig var det gjort, forteller 14-åringen.
Det var hun som sendte inn hilsenen som endte opp i Budstikka, og som nå har gått Norge rundt. Hilsenen var skrevet som en slags «utroskapsgratulasjon», til en mann (39).
– Gratulerer med dagen, gutten min! Håper du koser deg på «jobbtur» med den nye dama. Stor klem fra «jenta di», Anita. Barna hilser også «verdens beste pappa», var teksten i hilsenen som endte opp på trykk i papiravisen, og også digitalt.
Fikk litt hjelp
Budstikka slettet hilsenen så fort den ble oppdaget. Dermed ble også avsenderadressen slettet, og man visste derfor ikke hvor den kom fra. Men onsdag kveld kunne Dagbladet fortelle at de hadde sporet opp vedkommende via Journalistens kommentarfelt.
Til Budstikka erkjenner Veslemøy fra Bleiker imidlertid at hun har fått noe hjelp.
– Ja, jeg fikk et tips om Budstikkas tjeneste der man kan sende inn hilsener. Det var fra en litt eldre person, forteller 14-åringen noe hemmelighetsfullt.

Tullekonto ble til 22.400 følgere på Instagram
Fiktiv person
Hun sier at hun ikke gjør noe som kan skade eller gjøre noen lei seg. Og bare for å understreke det: 39-åringen finnes ikke, og det gjør heller ikke «Anita». Bildet av 39-åringen fant hun på nettstedet thispersondoesnotexist.com.
Men: Hun vil fortsette med morsomheter for å sprite opp livet litt.
– Jeg skjønte ikke først at dette skulle få så mye oppmerksomhet. Men jeg synes det er moro.
– Hva med TikTok?
– Jo, det ble en liten der, ler 14-åringen.
I tillegg endte hele greia opp på en Instagram-konto med 391.000 følgere.
Redaktør beklager
Karianne Steinsland, ansvarlig redaktør i Budstikka, beklager at hilsenen ikke ble oppdaget før den ble publisert.
– Alle innsendte bidrag til folk-sidene våre forhåndsgodkjennes før de publiseres og flere ganger i uken tar vi kontakt med avsender dersom vi ser noe vi reagerer på. Denne gangen ble det gjort en feilvurdering, og det er vi selvsagt lei oss for, sier hun.
Da Budstikka ble gjort oppmerksomme på innlegget, ble det slettet.
– Samtidig jobbet vi med å finne ut hvem som hadde sendt det inn. Vi fikk fort mistanke om at det ikke var en reell person hilsenen dreide seg om, og som bransjenettstedet Journalisten.no skrev, kunne det se ut som også bildet var såkalt datagenerert (AI). Nå viser det seg at det er nettopp det det var, og at det er en 14 år gammel askerjente som har funnet på dette. Jeg er glad for at hun sa ifra, og står frem. Og så tror jeg ikke det er første gang vi kommer til å bli utfordret på AI-teknologi, sier Steinsland.
