– Vi har lyst til å møte et annet type publikum og komme med tilbud til folk som vi ikke pleier å nå, sier Guro Nagelhus Schia som er leder for det proffe dansekompaniet Nagelhus Schia Productions (NSP) med base i Sandvika.

Lørdag utførte hun duetten «Rein» sammen med Vebjørn Sundby og Tsubasa Hori på piano. I løpet av ettermiddagen viste duoen POP-up forestillingen tre ganger til forbipasserende på stranden. Stykket utforsker implikasjonene av renhet og er koreografert av den verdensberømte koreografen Sidi Larbi Cherkaoui.

Nagelhus Schia forteller at første gang de fremførte stykket var på en strand i Belgia for ti år siden. Nå er planen å reise rundt på norske strender for å vise samtidsdans til et nytt og bredere publikum.

  • Se bildene fra danseforestillingen på stranden i bildeserien under (kun for abonnenter):

Bildeserie

Guro Schia Nagelhus og Vebjørn Sundby med nydelig dans på Kadettangen

Produsent for dans i Bærum Kulturhus, Marianne Bilger, mener Norge generelt har hatt et konservativt forhold til scenekunst der man har forventet å se forestillinger inne på en scene.

– Mens her prøver vi å bringe dansen til folk, istedenfor at folk må oppsøke dansen, sier hun.

Overrasket og imponert

Elisabeth Oxfeldt og Per Thomas Andersen fikk med seg stykket da de var på vei til Kalvøya for å gå tur.

– Vi ble ganske overrasket over at det skulle være dans her, men det var kjempefint, sier Oxfeldt og legger til at det var ekstra fint å se dansen i sammenheng med de flotte omgivelsene rundt.

En annen som stoppet opp for å få med seg forestillingen var Camilla Haugen.

– Jeg synes det var veldig interessant. De var dyktige og det virker som de vet hva de driver med, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Snart klar for forestilling i kulturhuset

I fjor fikk Nagelhus Schia 17,5 millioner kroner for perioden 2018–21 fra Akershus fylkeskommune til etablering av et nasjonalt proft dansekompani. I tillegg vedtok hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum å støtte kompaniet med 850.000 kroner årlig til husleien for lokalene på Hamang.

Stjernedanseren forteller at etableringsprosessen har vært intens. Om et par måneder flytter danserne inn i de nye lokalene i Sandvika og den 12. juni skal kompaniet vise sin første helaftens forestilling i Bærum Kulturhus med forestillingen «Orbo Novo».

– Nå har vi 14 dansere fra inn- og utland i kulturhuset. Vi er i en vanvittig læringsprosess akkurat nå, sier Nagelhus Schia.

Ambisjonene fremover er å utvikle scenekunsttilbudet i Norge med mange nye prosjekter.

– Vi har mange jern i ilden, men det meste er foreløpig hemmelig, sier Sundby.

Forestillingen "Rein" på Kadettangen er et samarbeid mellom Bærum kulturhus og Nagelhus Schia Productions.