Verre blir det trolig for stemningen på Skuisletta, hvor 2.000 mennesker skal samles gjennom en hel helg med skifestivalen Tour de Bærum.

Får meteorologene rett, blir det nemlig svært vått for utøvere, tilskuere og arrangører.

Mildvær og regn

Etter en periode med mye snøfall og herlige langrennsforhold, ser det nå ut til at regnet melder sin ankomst. Meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt melder at vinteren tar en pause – og at mildværet er på vei.

– Den mest intense nedbøren vil komme frem til lørdag morgen, men det fortsetter med noen regnbyger utover dagen. I løpet av lørdagsdøgnet kan vi forvente 15–20 millimeter med nedbør. På søndag blir det ikke like mye, men det kan fort komme mellom 5 og 10 millimeter med nedbør, forteller Granerød.

Dag Helland-Hansen i Tour de Bærum frykter likevel ikke for konkurranseavviklingen, og mener løypene er godt skodd for å takle nedbørsmengdene.

– Det hadde vært langt verre for med snømangel. Rennene vil gå som normalt, men det kan se ut til å bli en våt affære for dem som møter opp, sier Helland-Hansen, som forsikrer om at de har godt plass til alle i klubbhuset.

LES OGSÅ: Eckhoff slo til i Canada

Verst for 100-meter

Han tror ikke noen av øvelsene vil bli nevneverdig plaget av nedbør, kanskje med unntak av lørdagens 100 meter sprint.

– Om det kommer store mengder nedbør kan det danne seg vanndammer på den flate sletten, som vil bli en utfordring. Vi har sett skirenn bli arrangert i vanndammer før, så dette går fint, beroliger arrangøren.

Årets Tour de Bærum har nærmere 800 utøvere i sving, som er en nedgang på noen hundre fra året før. Det skyldes i stor grad et kolliderende regionsrenn i Oslo. I tillegg til utøverne ventes det nærmere 1.200 tilskuere.

– Vi har ikke registrert noen avmeldinger grunnet værvarselet, og foruten dere i avisen er det ingen som har tatt kontakt med bekymring for været, sier Helland-Hansen.

LES OGSÅ: Denne løypemaskinen skal gi en bedre skiopplevelse i nærområdene

Full helg

Tour de Bærum starter allerede fredag kveld med hodelyktrennet «Haslumrennet». Lørdag står Jutulcrossen og Jardarsprinten på programmet, før helgen avsluttes med Vestmarka Rett Ned søndag. Alle renn avvikles på Skuisletta, foruten sistnevnte, som starter på Vestmarkssetra.