Skip to main content

Vogntog og lastebiler sliter på glatt føre

Denne lastebilen havnet i autovernet på E18, like før avkjøringen til Asker i retning mot Oslo.

Foto: Kim van der Linden

Både på E16 og E18 skaper kombinasjonen vogntog og snø trøbbel for andre trafikanter.

Årets første snøfall har ført til svært glatte veier i Asker og Bærum. Saltingen er i gang, men flere steder skaper store kjøretøy trøbbel for medtrafikantene.

Både på E16 og E18 skaper kombinasjonen vogntog og snø trøbbel for andre trafikanter. Klokken 12.45 er det meldt om hendelser følgende steder:

** E18 ved avkjøring Asker, i retning Drammen: Tre utenlandske vogntog spinner på glatta. Politiet er på stedet, og har purret på salting av veien.

** Rundkjøringen ved Shell Solbrå i Asker: Vogntog blokkerer påkjøringsrampen til E18 i retning Drammen.

– Går noenlunde greit

Flere sjåfører har kontaktet Budstikka og fortalt om manglende strøing og salting, noe som har ført til speilblanke veier. 

Trafikkoperatør Jeanette Andresen hos Veitrafikksentralen (VTS) kjenner ikke til rutinene hos Vaktmesterkompaniet, som har tatt over ansvaret for strøing og salting på fylkesveiene i Asker og Bærum, og kan derfor ikke svare på hvordan det ligger an.

– Men det virker å gå noenlunde greit i trafikken rundt omkring, tross snøværet. På kameraene ser det ikke ut som det har lagt seg mye snø på E18 ennå fra Lysaker mot Asker, men man må likevel være klar over at det kan være glatt med snø i lufta og kuldegrader i bakken, sier trafikkoperatør Jeanette Andresen.

Hun anmoder sjåfører om å avpasse farten etter forholdene, og selvfølgelig la bilen stå om man ikke har på vinterdekk.

Dette vogntoget fikk trøbbel i den nokså beskjeden stigningen på E18 ved Asker, i retning Drammen. Da sjåføren ikke kom seg av flekken valgte han å rygge på motorveien.
Foto: PER ERIK HAGEN

– De sjåførene som havner i trøbbel virker å ha skodd bilene sine dårlig for vinterføre, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i politiet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.