Skip to main content

Nattjobbing skal få ut tunnelvannet

Stort sett alt teknisk utstyr skal byttes ut i tunnelen, nye tekniske rom skal bygges, sikkerhetsutstyret skal oppgraderes både i forhold til brann, vann og frost, pluss at altså overflatevannet skal håndteres bedre – slik at man unngår vanndammer som denne.

Foto: KARL BRAANAAS

Stadige problemer med overflatevann inne i tunnelen på Bekkestua er en av årsakene til en full rehabilitering. Det betyr stengt tunnel på nettene.

Budstikka har i omganger skildret hvordan overflatevann inn i den 750 meter lange tunnelens dyp ikke har kommet seg bort igjen. 

Det har blant annet ført til at biler har fått motorstopp og andre problemer inne i tunnelen. Dette til tross for at det er montert bommer på utsiden til bruk ved problemer, og vannpumper inne i tunnelen.

Årsaken til vannansamlingene har etter det Budstikka er kjent med vært hyppige problemer med tette sluk, og at pumpene som skal få vekk vannet også har tatt seg funksjonspauser. 

Stadig hyppigere tilfeller av styrtregn har heller ikke hjulpet. 

Fire netter først

I første omgang er det fire netter i neste uke at Bekkestutunnelen skal stenges om natten. Dette for å gjennomføre planlegging av hvordan arbeidene skal gjennomføres.

Tunnelen blir da stengt natt til tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Bekkestutunnelen stenges, og det blir skiltet omkjøring i forbindelse med arbeidene.

FOTO: KARL BRAANAAS

I disse periodene blir trafikken omdirigert.

– Det blir skiltet omkjøring via Gjønnesjordet. Dette gir en ekstra trafikkbelastning for dette området. Vi beklager de plager og ulemper dette medfører for både naboer og trafikanter, skriver nabokontakt Oddrun Vågbø i Statens vegvesen i en melding.

Bytter teknisk utstyr

Gjennomføringen av arbeidene er planlagt startet i løpet av første kvartal 2020. De skal foregå mellom klokken 20 på kvelden og 06 på morgenen.

Stort sett alt teknisk utstyr skal byttes ut, nye tekniske rom skal bygges, sikkerhetsutstyret skal oppgraderes både i forhold til brann, vann og frost, pluss at altså overflatevannet skal håndteres bedre. 

Ved tunnelmunningen skal det settes opp et nytt teknisk bygg, og et vannrenseanlegg skal også bygges.

 Det er også nye krav i tunnelsikkerhetsforskriften, og elektroforskriften, som gjør at det satses millioner i Bekkestutunnelen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.