Skip to main content

Nå har Emre (5) fått sin egen «Hulkenveien»

Ingen ringere enn ordfører Lene Conradi troppet opp for å feire åpningen av Emres Hulkenveien. Her de to med veiskiltet laget av Asker produkt

FOTO: EVA GROVEN

Emres (5) store helt er Hulken, og onsdag fikk han sin egen «Hulkenveien». Den ble offisielt åpnet med gullsaks av ordfører Lene Conradi.

Emre Blaas-Yücel bor i Hukenveien i Asker, men vil heller bo i «Hulkenveien» fordi hans store helt er Hulken.

Onsdag fikk han oppfylt ønsket sitt. I hvert fall sånn omtrent, for Hukenveien skal fremdeles ikke bære navnet til den grønne superhelten. I stedet ble en tursti ved Hukenveien døpt «Hulkenveien». Beviset er et flott grønt skilt på huset til Emre. Når du ser det, er du på stø kurs opp «Hulkenveien».

For å avdekke det nye skiltet kom ordfører Lene Conradi iført ordførerkjede og med gullfarget saks. Også barna i Emres barnehage, Furuly barnehage var invitert. Det samme var klassene til Emres storesøstre på Drengsrud skole.

Emre selv var så overveldet at han rett og slett ikke fikk satt ord på hva han følte, men smilet røpet at han var meget fornøyd.

Søknad med tegning

Emres kamp for «Hulkenveien» startet sist sommer. I forbindelse med kommunesammenslåingen måtte flere veinavn endres. Dermed skrev Emre en søknad til Asker kommune og ba om skifte av navn på veien han bor fra Hukenveien til «Hulkenveien». Med brevet vedla han en tegning av sin store helt.

Det ble en skikkelig veifest med elever fra Drengsrud skole og Furuly barnehage på plass. 

FOTO: EVA GROVEN

Håndskrevet brev

Etter sommerferien lå det plutselig et håndskrevet brev fra ordfører Lene Conradi i postkassen til Emre. Ordføreren mente at det var vanskelig å skifte gatenavn fra Hukenveien til «Hulkenveien». « … mange av veinavnene i Asker har en historie og fortelling fra lang tid tilbake, slik at å endre disse er noe mange mennesker vil mene mye om» sto det i brevet. Hun la også til at navnet Hukenveien stammer fra Huken husmannsplass.

Ordføreren hadde likevel et forslag, at familien kunne døpe oppkjørselen sin til Hulkenveien. 

– Det er fantastisk, vi hadde ikke forventet det, sier Emres mamma Ine Gerlinde Blaas.

– Klart at dette måtte det gjøres stas på. Det viser hva man kan oppnå ved å engasjere seg som Emre gjorde, sier Conradi.

Onsdag kunne ordføreren også avsløre at hun selv syntes Hulken var litt skummel som barn. Siden han nå er kommet til Asker kunne hun fortelle at det syntes hun ikke lenger nå. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.