Skip to main content

Koronakrisepakken: Usikkert om det vil gjøres tiltak på veiene i Asker og Bærum

En liten del av krisepakken på 600 millioner kroner til veiformål vil gå med til asfaltering av veier i Viken fylke. Her fra arbeider på Røykenveien i Heggedal.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

188 krisepakke-millioner fordeles til veiformål i et enormt geografisk område. 

«Krisepakke 3», som er vedtatt i Stortinget, gir 600 millioner kroner ekstra til vedlikehold på norske veier. 188 millioner kroner vil gå til strakstiltak i Statens Vegvesen Region Øst (Viken, Oslo og Innlandet, red.anm.). 

– Hovedhensikten er å hjelpe den kriserammede bygg- og anleggssektoren over hele landet, men dette bidrar selvsagt også til å ta vare på veinettet vårt og bidra til økt trafikksikkerhet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (Krf) i en pressemelding.

Gedigent område

Vedlikeholdsmillionene skal gå til tiltak i et enormt geografisk område. Fylkene Viken og Innlandet, samt Oslo, har et samlet landareal på hele 77.090 km², som strekker seg fra Trøndelag i Nord til Halden i sør. Statens Vegvesen kunne tirsdag ikke si sikkert om det vil bli avsatt penger til prosjekter på veiene i Asker og Bærum eller ikke. 

– Vi vil prioritere de mest prekære vedlikeholdstiltakene, men det er rimelig å anta at vi også vil gjennomføre tiltak på veiene i Asker og Bærum. Det er et mål i seg selv å få spredd tiltakene utover, sier Cato Løkken, sjef for Drift og vedlikehold øst i Statens vegvesen.

Strakstiltak

– Hensikten er å få folk i arbeid, så vi vil velge prosjekter som ikke krever stor planlegging og hvor vi kan gå i gang raskt.

Statens Vegvesen opplyser i en pressemelding at 25 millioner kroner vil gå til å legge asfalt og merke veier i Viken fylke. De vil rehabilitere av rekkverk, støyskjermer og driftsbommer. I tillegg skal det ryddes vegetasjon langs E16, E18 og E6.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.