Skip to main content

Her skal bussen komme fortere frem

Njål Vikdal i Asker Venstre er veldig fornøyd med at det nå kommer kollektivfelt i Drammensveien helt opp til Shell-stasjonen ved av- og påkjøringen på E18 ved Solbrå i retning Drammen.

Njål Vikdal i Asker Venstre er veldig fornøyd med at det nå kommer kollektivfelt i Drammensveien helt opp til Shell-stasjonen ved av- og påkjøringen på E18 ved Solbrå i retning Drammen.

FOTO: TRINE JØDAL

Venstre i Asker har lenge etterlyst det planlagte kollektivfeltet i Drammensveien. Nå er det kommet inn i Vikens handlingsprogram. 

– Dette er veldig gledelig. Det er noe vi Asker Venstre har jobbet mange år for å få til, sier Njål Vikdal, gruppeleder i Asker Venstre og 1. vara til samferdselskomiteen i Viken.

Planene om et kollektivfelt i Drammensveien fra krysset i Kirkeveien til rundkjøringen ved Shell-stasjonen i Solbråveien startet i 2016. 

Da forslo Akershus fylke at det skulle settes av planleggingsmidler for å undersøke hvordan kollektivfelt, og etter hvert bedre sykkelløsning, kunne bygges fra Asker Panorama til Elvely.

– Frustrasjonen var stor både i 2017, 2018 og 2019 når i planleggingen ble forsinket og midler ikke ble videreført. Men, gjennom hardt arbeid i fylket fikk Venstre, sammen med Høyre, videreført budsjettposten, forteller Njål Vikdal.

Sammenhengende

Nå er planleggingen ferdig. I forrige ukes møte i Vikens samferdselskomité spurte Venstres representant Finn-Erik Blakstad fra Moss fylkesråd Olav Skinnes (Sp) hva status var for dette prosjektet. 

Svaret han fikk var at det ville komme inn i handlingsprogrammet for 2022–2025.

Asker kommune utbedrer og utvider for tiden Kirkeveien fra Asker sentrum, forbi Føyka, til innkjøringen til Takeda i Drammensveien. I Kirkeveien blir det sykkelsti og fortau på begge sider av veien. 

Som en del av oppgraderingen i Kirkeveien, åpnes den delen av Drengsrudbekken som i dag ligger i rør. På Drammensveien blir det kollektivfelt for buss og to nye rundkjøringer. 

Prosjektet er planlagt å være ferdig i mars 2022.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.