Skip to main content

Får gangvei i deler av hagen

Fra denne svingen skal det anlegges gang- og sykkelvei nedover Langenga. Det vil berøre beboerne i bakgrunnen.

Fra denne svingen skal det anlegges gang- og sykkelvei nedover Langenga. Det vil berøre beboerne i bakgrunnen.

FOTO: EIRA KJERNLIE

Tre eneboliger i Langenga får ny gang- og sykkelvei inn i hagen. To av dem har klaget på planen.

Den omfattende reguleringsplanen for Langenga i Asker innebærer både velodrom, boligblokker og næringsbygg med skole

En viktig del av planen er ny gang- og sykkelvei opp til Bleikerveien mot Risenga, og det er den to naboer har klaget på. De bor like nedenfor svingen ved Nedre Bleiker gård, og får gang- og sykkelveien inn på sine eiendommer.

Naboene frykter både for forringelse av eiendommens verdi, støy og innsyn. De foreslår i stedet at gang- og sykkelveien legges på den andre siden av Langenga, nedenfor Nedre Bleiker gård. 

Tar hensyn til naturen

Til det svarer kommunen at der er en bratt skråning med viktige naturressurser. Det er også et poeng at gang- og sykkelveien bør ligge på samme side av veien som anlegget i Langenga.

«I en planprosess er det mange hensyn som må avveies, og i dette tilfellet har det blitt besluttet at hensynet til særlige naturområder nord for Langenga ønskes bevart så langt som mulig. Konsekvensen blir at areal til gang- og sykkelvei må tas fra tre eneboliger, med de ulemper dette fører med seg for beboerne», heter det i saksfremlegget. 

Planutvalget skal behandle klagen onsdag.

I en annen del av Asker er situasjonen lik: Budstikka skrev i høst om hvordan en beboer ribbes for areal når kommunen skal bygge med velsignelse fra Statens vegvesen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.