Skip to main content

Deler av den nye rundkjøringen åpnet

Veien opp til den nye rundkjøringen fra Circle K-stasjonen på Hamang er nå åpnet.

Veien opp til den nye rundkjøringen fra Circle K-stasjonen på Hamang er nå åpnet.

FOTO: METTE SJØLIE

Lokalveinettet rundt E16 ved Hamang begynner å ta form. Nå er både den nye rundkjøringen og en av veiene opp til den åpnet.

For et par uker siden støpte Statens vegvesen den nye Bjørnegårdbroen over Sandvikselva på 16 timer. Men det er ennå ikke åpnet. Det er derimot rundkjøringen som skal koble trafikken fra Brynstunnelen og denne broen sammen. Samt den ene veien ut fra denne rundkjøringen, i retning Circle K-stasjonen og resten av Hamang-området.

– Resten av rundkjøringen vil bli åpnet til våren. Først den nye broen i retning Industriveien, forteller Anna Dalsøren Berg, byggeleder i Statens vegvesen for lokalveiene i Sandvika.

Stenger vei 

Trafikken fra Brynstunnelen har nå bare én vei å gjøre av seg, ned til venstre mot Sandvika. Frem til hele krysset er ferdig, inkludert åpning av Hamangtunnelen, vil veien ned mot Birkheim-krysset være åpen.

 Ved ferdigstillelse vil denne veien bli stengt, og broen ved Birkheim bli revet. Da vil den eneste veien inn til bensinstasjonen og Hamang-området bli via rundkjøringen som nå er åpnet.

– Da vil Sandvika få en ring. Kall den gjerne ring 1, ler Statens vegvesens lokalveisjef i Sandvika.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.