Jubler for rekordvinter i Vardåsen

Fornøyd: Til tross for en snøfattig vinter fra naturens side setter Vardåsen skisenter rekord. Billettsalget er opp nær 80 prosent og så bra at driftsleder David Strand måtte dobbeltsjekke at det stemte. FOTO: EVA GROVEN

Fornøyd: Til tross for en snøfattig vinter fra naturens side setter Vardåsen skisenter rekord. Billettsalget er opp nær 80 prosent og så bra at driftsleder David Strand måtte dobbeltsjekke at det stemte. FOTO: EVA GROVEN

For få år siden ble det investert vel 50 millioner kroner i Vardåsen. Nå kommer rekordene.

DEL

– Det er kjempegøy, konstaterer driftsleder David Strand.

Til tross for en snøfattig sesong fra naturens side, har det gått så det suser i Vardåsen Skisenter. Før 2013/2014 ble det gjort omfattende oppgraderinger av Askers alpinanlegg.

– Nå har vi fått erfaring og blitt kjent med anlegget. En så stor installasjon tar nok litt mer tid å bli kjent med enn vi først trodde, konstaterer Strand.

Til årets vinter gikk forhåndssalget av sesongkort opp hele 36 prosent.

– Antall brukere har økt voldsomt. Vi har ikke alle tallene klare ennå.

LES OGSÅ: Jubler for tidlig bakkestart

Trodde ikke det han så

Sist Strand sjekket salget av billetter, var det så høyt at han måtte ringe dem som har levert billettsystemet i bakken og høre om det stemte.

– Det kommer nok til å bli tett opptil 80 prosent flere solgte billetter enn i fjor. Vi merker det godt, vi har måttet sette inn ekstra bemanning i år, kommenterer Strand som sier at de må ansette flere før neste sesong.

Naboene forteller at parkeringsplassen flytter seg lenger og lenger bort fra Borgen, og Strand får stadig telefoner med spørsmål fra folk som åpenbart er nye brukere av anlegget.

– Det er litt høy puls hele sesongen, men det skal det være. Dette er livsstil og hobby – det er ikke en jobb.

RENN: Askerspretten ble arrangert i Vardåsen sist helg. Se flere bilder på budstikka.no.FOTO: TRINE JØDAL

RENN: Askerspretten ble arrangert i Vardåsen sist helg. Se flere bilder på budstikka.no.FOTO: TRINE JØDAL

LES OGSÅ: Langrenn er desidert størst i Asker og Bærum, men eksperter tror det spøker for fremtiden

En sesong uten skader

Strand legger til at noe av det han er mest fornøyd med denne sesongen er at det ikke har vært en eneste skade.

– Det er naturligvis noen som faller, men det regnes ikke som skade – vi har ikke hatt noen ulykker i år.

Driftslederen innrømmer at det egentlig har vært en dårlig naturlig vinter og årsaken til årets Vardåsen-suksess er snøproduksjon og preppemaskin. Han sier det blir ren gjetning å spå hvor lenge bakken kan holdes åpen.

– Det ser ut til at det skal gå fint ut mars. Lokalanlegg er det ingen vits å ha oppe i april. Da er folk på fjellet i påsken. Holder vi det åpent i 14 dager til så er det rekord i antall driftsdager. Etter det skal jeg ha en liten pause, sier Strand.

Avhengige av Vardåsen

Styreleder i Asker Skiklubb alpint Einar Unhjem Johansen, roser jobben som legges ned i Vardåsen og sier det har vært supre forhold denne vinteren.

– Fra vårt ståsted har samarbeidet mellom drifter, kommunen, oss som brukere, Asker snowboard, Hagahogget Låmlag og publikum som bruker bakken fungert veldig bra. Og det er entusiasme blant dem som drifter bakken.

Unhjem Johansen legger ikke skjul på hvor viktig anlegget er for alpingruppen i Asker Skiklubb, og sier at uten anlegget er det ikke grunnlag for alpingruppe i Skiklubben.

– Da må vi trene i Kolsås, Kirkerud eller andre steder. Da kan man like gjerne bytte klubb. Vi er glade for den positive innstillingen kommunen har til å ha dette anlegget som ikke bare sørger for kjempebra rekruttering til alpingruppen.

Skiklubben hadde rekorddeltagelse på familiesamling før jul og fem-seks løpere fra klubben gjør det sterkt i FIS-renn.

Søker om mer vann

Asker kommer til å søke om å ta ut mer vann til snøproduksjon i Vardåsen.

LES OGSÅ:

Nye problemer for Vardåsen skisenter 

Snøproduksjon i Vardåsen 

Bjørn Erik Olsen i Asker kommune sier politikerne har vært klare på at Vardåsen er viktig for Asker og at det er derfor ble investert i vannforsyning og snøproduksjon i Vardåsen.  

– Det nye snøproduksjonsanlegget har muliggjort videre drift i skisenteret med bedre forutsigbarhet for åpningstid gjennom vintersesongene, sier Olsen som peker på god drift og tilrettelegging i anlegget, god kompetanse blant mannskapet og god dialog med brukerne som suksessfaktorer i Vardåsen. 

Skiklubben ønsker å kunne ta ut enda mer vann fra Bondivann til snøproduksjon.

– Rammen for vannuttak til snøproduksjon har vist seg utilstrekkelig de to siste vintrene, og det har vært nødvendig å benytte vann fra drikkevannsnettet i tillegg. Dette er en løsning som vi ikke er tilfreds med. Vi har hatt kontakt med NVE for vurdering om en søknad om utvidelse av konsesjonsrammen for snøproduksjon, og vil utarbeide en søknad om dette, sier Olsen.

Artikkeltags