Først snø, så kaldt: Varsler drømmeforhold i marka til helgen

DRØMMEFORHOLD: Det ventes mer snø torsdag, men fra fredag blir det kaldere, og alt ligger dermed til rette for perfekte skiforehold til helgen. Dette bildet er tatt onsdag i Vestmarka.

DRØMMEFORHOLD: Det ventes mer snø torsdag, men fra fredag blir det kaldere, og alt ligger dermed til rette for perfekte skiforehold til helgen. Dette bildet er tatt onsdag i Vestmarka. Foto:

Onsdag og torsdag vil det komme jevnt med nedbør. Fra fredag blir det markant kaldere.

DEL

Det er et lavtrykk som kom inn fra Nordsjøen onsdag morgen som gir nedbøren i dag og vil fortsette å spe på med nedfall også torsdag og natt til fredag.

– Torsdag ser nedbøren ut til å komme som sludd eller snøfiller, det er snakk om ganske våt nedbør nær fjorden, men vi skal ikke langt opp før dette blir fin snø, som i marka, forteller vakthavende meteorolog hos Storm, Cecilie Willanger.

Nedbøren vil ifølge Willanger gi seg natt til fredag eller fredag morgen.

– Fredag går temperaturen nedover. I løpet av et par dager går vi fra litt over 0 grader og ned til tosifret antall minusgrader, sier Willanger.

LES OGSÅ: Mangler vaffelselgere – må holde stengt 

Vil gi strålende skiforhold

Hun får støtte i sine værprognoser fra Meteorologisk institutt.

– Det ser ut til at nedbøren vi får før helgen, vil komme som noe fuktig snø i Asker og Bærum. Temperaturen vil ikke stige noe særlig fra der vi ligger onsdag ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe.

Han legger til at nedbøren vil komme og gå litt frem til natt til fredag, og at det totalt dreier seg om opp mot 10 centimeter med snø, kanskje litt mer i høyden.

– Mot helgen vil vi få en helt annen værtype. Da går vi mot en lang periode med vinterlige temperaturer og ingen nedbør, forteller Alsvik Walløe.

Søndag morgen kan vi våkne opp til temperaturer på under minus 10 grader.

– Nedbøren som kommer disse første dagene, vil gjøre at vi får gode skiforhold i marka i helgen og utover i neste uke, sier meteorologen.

LES OGSÅ: – Helt perfekte forhold i lysløypa 

Går mot den beste skihelgen

Kuldeperioden som kommer etter nedbøren, gjør at Skiforeningen tror den kommende helgen blir den beste så langt denne vinteren.

– Hvis værprognosene slår til, så må vi jo forvente det, sier løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff.

Hun forteller at det er et bredt utvalg av preppede løyper i marka, men at terrengløypene i østre del av Kjekstadmarka, løypen mellom Sollihøgda og Mikkelsbonn i Vestmarka og løypen fra Sollihøgda mot Finneflaksetra alle trenger mer snø.

– Fredag er en viktig dag for å få fine løyper til helgen, så da vil alt preppes. Hvis den kuldeperioden som er varslet kommer, så vil løypene stå seg fint gjennom helgen, forteller Sheriff og legger til at nypreparerte løyper ikke nødvendigvis er de beste, men at de blir enda bedre etter en dag eller to når sporene blir fastere.

SE OVERSIKT: Disse skitraseene ble fikset før denne vinteren

P-kaos?

Hun oppfordrer folk som skal ut på ski i helgen, om å planlegge turen ettersom det ventes mange ut i marka.

– Det kan bli litt kaos på parkeringsplassene hvis alle skal ut å gå søndag klokken 12. Derfor bør de som skal ut, tenke gjennom når og hvor man skal gå, og kanskje man har muligheten til å gå hjemmefra, råder løypesjefen.

Artikkeltags