Skip to main content

Padle-VM i Sandvika får 8 millioner kroner

Kulturminister Trine Skei Grande (i midten) kom med 8 millioner kroner til VM i maratonpadling 2020. Visepresident i Padleforbundet, Bente Solberg (til venstre) og resten av padlemiljøet kunne juble ellevilt.

Foto: Knut Bjerke

Her kommer kulturminister Trine Skei Grande med gladmeldingen til arrangørene av VM i maratonpadling i Sandvika: Mesterskapet i 2020 får 8 millioner kroner ekstra. 

Fra før er det klart at Bærum kommune støtter arrangementet med 2 millioner kroner. 

Torsdag offentliggjorde kulturministeren at maraton-VM i tillegg får 8 millioner kroner fra en ny ordning. I forbindelse med hovedfordelingen av spillemidler til idrettsformål for 2019 ble det lagt opp til en prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale idrettsmesterskap i Norge som har begrensede kommersielle inntektsmuligheter.

Det er satt av 20 millioner kroner til denne arrangementsstøtteordningen for 2020. Maraton-VM får altså 8 millioner kroner. 

– I år bestemte vi oss for å sette av pott til denne type arrangement og prøve å få dem til Norge. Dette er idretter med lavere kommersielle muligheter enn de store idrettene våre. Sånn sett passet dette arrangementet midt i blinken for den støtteordningen vi etablerte, sier kulturminister Trine Skei Grande. 

– Fantastisk

– Det er helt fantastisk. Vi er utrolig glade for en sånn gave, som gir et grunnlag for å lage et godt arrangement, både konkurransemessig og for det vi skal ha rundt mesterskapet, jubler visepresident i Padleforbundet, Bente Solberg.

Skei Grande sier at man med den nye støtteordningen ønsker å vise frem Norge og skape stor bredde i idrettene. 

– Vi ønsker å breie ut idretten mer, at unger skjønner at de kan holde på med andre ting enn ski og fotball, og sørge for at idrettsprestasjonene i Norge er mye bredere enn bare ski. 

Kulturministeren sier de også ønsker å ha arrangementskompetanse i Norge slik at det kan arrangeres store arrangementer her.

– Også er det bra norgesreklame å få vist frem landet vårt, sier Skei Grande.

Andre mesterskap som får penger i 2020 fra tilsvarende prøveordning er Bryteforbundet med 12 millioner kroner til VM i bryting og Bandyforbundet som får 750.000 kroner til VM for kvinner.

– Jeg tror dette er med på å gi inspirasjon til veldig mange utøvere. Og at det fører til at unger skjønner at ikke alle trenger å gjøre de samme tingene, men kan finne helt egne, morsomme ting som de også kan konkurrere i internasjonalt. Det er en viktig del av det. 

 – Kunne bare håpe

Solberg sier støtten på 8 millioner kroner gir dem et kjempegrunnlag for å konsentrere seg om å lage et godt arrangement. 

– Vi var ikke sikre på at vi kom til å få disse pengene, vi kunne bare håpe. De er veldig kjærkomne. Frivilligheten står sterk i det vi driver med og det gjøres er en kjempeinnsats fra klubbene som er med (Strand, Bærum, Asker og Oslo). Tilskuddet gjør oss i stand til å få til et arrangement som kan vise norsk padling utad. 

Solberg forteller at det ikke hadde vært snakk om å si fra seg arrangementet om de ikke hadde fått støtten på 8 millioner, men at de da hadde måttet kutte i en del av arrangementet som blant annet å promotere og vise frem padlesporten. 

Visepresidenten legger ikke skjul på at hovedmålet med VM på hjemmebane er å vise frem norsk padling og sier at ved siden av konkurransene vil det være tilleggsarrangementer for å vise at alle kan padle. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.