Skip to main content

Her frykter de at anlegget skal rase i sjøen

Erik Nodeland og Bærum seilforening er bekymret for anlegget deres ved Sarbuvollen.

Erik Nodeland og Bærum seilforening er bekymret for anlegget deres ved Sarbuvollen. 

Foto: EVA GROVEN

Bærum Seilforening frykter at sjøen er i ferd med å vaske vekk massene under klubbhuset deres og at sjøfronten skal falle ut.

– Anlegget er på kommunal grunn, sier Erik Nodeland i Bærum seilforening.

Kyststien fra Sandvika, via Lakseberget og Høvikodden, går også der Bærum Seilforening har sitt anlegg på Sarbuvollen. Klubben eier klubbhus, boder, brygger og seilmateriell. Grunnen er det kommunen som eier.

Ifølge Nodeland hadde seilforening møte med kommunen allerede i 2018 og uttrykte bekymringer om at det er problemer med sjøfronten.

– Steinene vaskes ut under asfalten. Vi har venstrehåndsmessig flikket på dette, sier Nodeland, som er tydelig på at foreningen mener det er kommunens ansvar å sikre grunnen.

– Det kommer til å koste ganske mange penger.

Søkte om millioner

Seilforeningen har sendt inn en søknad om 5 millioner kroner i anleggsmidler. Nodeland påpeker at en fullverdig søknad krever omfattende dokumentasjon.

– Den hadde vi ikke på plass. Men for at vi ikke skal gå i glemmeboken velger vi å sende inn søknad nå.

Nodeland sier de ikke vet hvor prekær situasjonen er.

– Vi får se til våren – da kan det hende noe har rast ut. Vi har hundrevis av barn og ungdom som bruker stedet gjennom sesongen for seilaktiviteter. Det er også mange turgåere, og badegjester og vi ønsker at alle skal nyte godt av og være trygge på området. 

– Steinene vaskes ut under asfalten, sier Erik Nodeland.

– Steinene vaskes ut under asfalten, sier Erik Nodeland.

Foto: EVA GROVEN

Usikker på ansvaret

Også i Strand Kajakklubb, som har sine lokaler et par steinkast unna, har det oppstått bekymringer. Styreleder William Juul sier personer med fagkunnskap i deres klubb er bekymret etter undersøkelser av en betongplatting mellom klubbhuset og vannet.

– Denne betongsaken står på tre søyler. Det er foreløpig ikke så alvorlig at noe har begynt å flytte på seg, sier Juul og legger til at dette er en relativt ny sak for klubben at de ikke har kommet så langt at de har tatt kontakt med kommunen.

Idrettssjef i Bærum, Christer Rinnan Aafloen, innrømmer at det er usikkerhet om hvem som har ansvaret ved Bærum seilforenings anlegg.

– Vi eier grunnen, men det er usikkert hvem som har ansvaret for selve bryggen, som ligger utenfor noen reguleringsplan.

Rinnan Aafloen sier de har falt ned på at klubben er bruker av arealet og området, at det derfor må sees på som et idrettsanlegg og må søkes om kommunale midler til rehabilitering, som andre idrettslegg.

– Vi anbefaler dem å få det inn som en del av rehabilitering av idrettsanlegg for å få kommunal støtte, sier Rinnan Aafloen og gjentar at det er usikkerhet om hvem som har ansvaret.

Det er store sprekker i asfalten ved klubbhuset til Bærum seilforening.

Det er store sprekker i asfalten ved klubbhuset til Bærum seilforening. 

Foto: EVA GROVEN

– Bryggen er noe seilforeningen benytter og har gjort det i alle år. Den ligger på kommunal grunn og vi har ikke bare midler til å bruke 5 millioner kroner på å utbedre en brygge.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.