Da alle stemmene var talt opp i Asker og Bærum, endte MDG med tre representanter i hver kommune. Nå lover listetoppene i de to kommunene at innbyggerne vil merke den grønne bølgen.

– Vi vil prøve å dra Høyre i grønn retning. Vi håper å få Høyre til å droppe utbygging på de 3-4 gartneritomtene, sier listetopp Kristin Bjelke i Asker.

Sent på valgkvelden er Bjelke klar på at sykkelveisatsingen i Asker må få fortgang.

Ønsker blågrønt Høyre

I Asker endte Høyre på 47,7 prosent. Bjelke gjør seg nå klar til å forhandle med Høyre.

– Med et så sterkt Høyre blir det tøft å få gjennomslag. Jeg ville gjerne hatt et blågrønt sentrums-Høyre, sier Bjelke.

I likhet med Bjelke er listetopp Nikki Schei i Bærum tydelig på at partiet aldri vil støtte en ny E18 som åpner for mer biltrafikk til Oslo.

– Vi vil ha en reell, bindende miljø- og klimaplan. Vi vil ha sterkere satsing på sykkelveier. Og vi vil revidere arealplanen, oppsummerer Schei.

Fornøyd frontfigur

Til tross for at både forhåndsstemmene og resultatene fra de første kretsene vitnet om et brakvalg for MDG, tok det lang tid før de to listetoppene virkelig turte å tro på fremgangen.

– Det er et eventyr. Det er bare vi som går frem i Bærum. Og det i den blåeste kommunen du kan tenke deg, sier Schei.

Partiets frontfigur og stortingsrepresentant, Rasmus Hansson fra Bærum, la ikke skjul på at han var fornøyd med fremgangen i Asker og Bærum under partiets valgvake mandag.

– Som sambygding synes jeg det er helt utrolig. De har gjort en kjempegod jobb med å flytte politikk i to politisk så satte kommuner. Det er ikke bare bra for miljøet, men også for demokratiet. Det kommer nye tanker inn i to kommuner hvor man har tenkt det samme altfor lenge, sier Hansson.