Skip to main content

Ville stemme på parti som ikke stilte til valg

Det var noe som ikke stemte da en velger kom for å forhåndsstemme på sitt parti på Fornebu Senter.

Foto: KARL BRAANAAS

De valgansvarlige i Bærum fikk en litt uvanlig klage under årets valg.

En velger som møtte opp på Fornebu Senter for å forhåndsstemme, ble nemlig irritert da vedkommende ikke fant stemmeseddel for Folkeaksjonen nei til mer bompenger. 

En av partiets ledere, Øivind Fjeldheim, ble kontaktet, og han sendte straks e-post til Bærum kommune og ba dem umiddelbart bekrefte at valg og stemmegivning på Fornebu gikk riktig for seg. 

Valgansvarlig Borgny Danielsen i Bærum kommune bekrefter i sitt svar at det hadde skapt «noe irritasjon» hos en velger at vedkommende ikke hadde funnet stemmeseddel for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Bærum.

– FNB stilte som kjent ikke liste til kommunestyrevalget i Bærum. Velgeren ble gjort kjent med at det var mulig å stemme på FNB i fylkestingsvalget og at stemmesedlene var å finne i stemmeavlukket, opplyser hun.

Stilte utvalgte steder

Ved valget i 2019 stilte FNB, som ble etablert i 2014, med lister i 11 kommuner og 4 fylker, noe som dekker ca halvparten av Norges befolkning. Partiet stilte blant annet lister i Oslo, Bergen, Stavanger og i Viken fylke.

Dermed var «mysteriet» oppklart på Fornebu.

– Da er episoden å anse som oppklart og avsluttet fra vår side, konstaterer FNB-leder Fjeldheim.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.