Skip to main content

Nå kan du stemme tidligere – og flere steder enn før

Det er stortingsvalg 13. september 2021. Her fra kommune- og fylkestingsvalget i 2019, ved valglokalene på Hundsund ungdomsskole.

Det er stortingsvalg 13. september 2021. Her fra kommune- og fylkestingsvalget i 2019, ved valglokalene på Hundsund ungdomsskole.

Foto: Karl Braanaas

Asker og Bærum utvider tilbudet om forhåndsstemming. 

Nå nærmer Stortingsvalget seg. For å begrense smitteutbrudd oppfordrer Asker kommune og Bærum kommune folk til å avgi stemme tidligere.

Perioden for forhåndsstemming er fra 10.agust til og med 10.september. I år har begge kommunene utvidet tilbudet til syv forhåndsstemmesteder. 

For dem som ikke har mulighet til å stemme på valgdagen eller i perioden for forhåndsstemming, er det også mulig å avgi en såkalt tidligstemme. 

Det er ingen praktisk forskjell mellom forhånds- og tidligstemming bortsett fra perioden. Perioden for tidligstemming starter allerede torsdag denne uken, 1. juli, og varer til 9. august. 

Det har også vært mulig å tidligstemme ved tidligere valg, men i år utvides tilbudet. 

I Asker foregår tidligstemming på Sætre innbyggertorg og i det gamle Servicetorget i Asker sentrum. I Bærum har kommunen tidligere tilbudt tidligstemming utelukkende i Bærum Rådhus. Nå vil tilbudet også omfatte Bekkestua bibliotek.

Korona

Årsaken er at kommunene ønsker å spre stemmegivningen mest mulig for å begrense smitte.

– På grunn av usikkerhet rundt pandemien har vi valgt å utvide tilbudet om tidligstemming for å gi mest mulig geografisk spredning, sier leder av valgorganisasjonen i Bærum kommune, Eirik Lindstrøm.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.