Skip to main content

Først i køen for å avgi stemme

Jonas Fjeldheim fra Stabekk sto først i køen da stemmelokalet på Stabekk videregående skole åpnet klokken 08 mandag.

Foto: Karl Braanaas

Stabekk-beboer Jonas Fjeldheim var først inn døren da valglokalet åpnet mandag morgen.

Etter en kort stund inne i avlukket der alle valgsedlene til partiene som stiller til valg i Bærum ligger, var han klar til å avgi sin stemme.

– Det er alltid veldig bra å avgi stemme. Det er en viktig del av det å være borger, mener Fjeldheim etter å ha puttet seddelen oppi valgurnen.

Han oppfordrer alle som ikke har forhåndsstemt til å bruke stemmeretten sin i dag.

– Det er den måten vi kan være med på å bestemme hvem som skal styre, påpeker han.

Det er spesielt én sak som har vært viktig for Fjeldheim i denne valgkampen.

– Jeg er spesielt opptatt av klima og miljø, og derfor er det veldig fint at vi har fått et parti som har den saken som sin viktigste, sier han.

Jonas Fjeldheim synes det er viktig å bruke stemmeretten sin.

 Foto: Karl Braanaas

Forventer jevn strøm av velgere

– Det er mange som har forhåndsstemt, men vi både håper og tror at det kommer mange hit i dag. Vi er en kjempefin gjeng her på Stabekk som står klare, sier Anett Dæhli.

Anett Dæhli (til venstre), leder av stemmestyret i Bærum, er på plass på Stabekk videregående skole mandag morgen og venter et jevnt trykk av velgere som vil avgi sin stemme gjennom dagen.

Foto: Karl Braanaas

Hun er leder av stemmestyret i Bærum kommune, og skal passe på at alt går fint for seg i stemmelokalet på den videregående skolen.

– Det står et banner på utsiden med enkel rådgivning om hva velgerne skal gjøre. Vi står klare til å vise hvor de skal gå, passe på at forhenget er lukket ordentlig igjen og at stemmeseddelen er korrekt lukket. Dette er viktig siden det er et hemmelig valg, forteller hun.

Hun understreker at på valgdagen i dag er det kun lov til å stemme i den kommunen velgeren er folkeregistrert i. Velgeren må ha med legitimasjon.

– Vi gleder oss til resten av dagen. Folk pleier å være blide når de skal avgi sin stemme, smiler Dæhli.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.