Skip to main content

De rødgrønne i gang med forhandlinger i Viken

Disse skal sørge for et rødgrønt styre i Viken. Fra venstre Anne Beathe Tvinnereim, Sp, Tonje Brenna, Ap, Camilla Eidsvold, SV og Kristoffer Robin Haug, MDG.

Foto: innsendt

Fire partier er blitt enige om å forhandle om felles plattform for et rødgrønt fylkesråd i Viken.

Etter valget ble det klart at et rødgrønt samarbeid om makten i den nye fylkeskommunen Viken var nærliggende. Av de til sammen 87 representantene får Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne, SV og Senterpartiet til sammen 45. 

Nå er de blitt enige om å starte forhandlingene om en felles plattform.

Optimisme

– Jeg er glad for at vi har en felles ambisjon om å finne sammen og styre Viken sammen. Jeg har stor tro på at vi blir enige om en felles plattform etter det tydelige mandatet som velgerne har gitt oss, sier Aps Tonje Brenna i en pressemelding. 

De andre følger opp med tilsvarende optimisme:

– Vi tror vi har et godt utgangspunkt for å skape en god, grønn og inkluderende politikk for hele regionen, sier Anne Beathe Tvinnereim, Sp. 

SVs viktigste bidrag er ifølge Camilla Eidsvold å sørge for å «skape et Viken for de mange, ikke for de få». 

– Det blir veldig spennende forhandlinger. MDG skal gjøre vårt beste for å finne de mest fremtidsrettede løsningene for mennesker og miljø, lover Kristoffer Robin Haug fra MDG.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.