Skip to main content

Ap-leder kopierte Høyre-leder ord for ord

Bjørn Røtnes (til venstre) og Kjell Maartmann-Moe tilhører forskjellige partier i Bærums-politikken, men de formulerer seg til forveksling likt i leserinnlegg i Budstikka. 

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum Aps ordførerkandidat Kjell Maartmann-Moe kopierte i et leserinnlegg i Budstikka ord for ord fra et innlegg skrevet av Bærum Høyres gruppeleder seks dager før.

«For Bærum Høyre har alltid hensynet til en sunn kommuneøkonomi vært viktig. Vi må sikre inntektene, og bruke dem på en fornuftig måte. Vi er opptatt av ikke hente mere penger fra innbyggerne enn vi må,»

Det skrev Bærum Høyres Bjørn Røtnes i et innlegg i Budstikka 1. august.

«For Bærum Arbeiderparti har alltid hensynet til en sunn kommuneøkonomi vært viktig. Vi må sikre inntektene, og bruke dem på en fornuftig måte. Vi er opptatt av ikke å hente mer penger fra innbyggerne enn vi må.»

Det skrev Kjell Maartmann-Moe i et innlegg i Budstikka 7. august.

Rettet skrivefeil

Maartmann-Moe har bare byttet ut Høyre med Arbeiderpartiet og rettet Røtnes' manglende infinitivsmerke å.

– Hvordan er dette skjedd, Maartmann-Moe?

– Det Røtnes skrev, kunne jeg også skrevet. Det er helt i tråd med hva Ap mener.

– Så du kopierte rett og slett teksten fra Røtnes ord for ord?

– Ja. Dette er helt alminnelige setninger som Ap innestår for 100 prosent. Det kunne vært skrevet av hvem som helst som driver fornuftig forvaltning av fellesskapets midler, sier Aps ordførerkandidat i Bærum.

– Fint formulert

Bjørn Røtnes reagerte da han så Maartmann-Moes innlegg i onsdagens avis. 

– Dette var så fint formulert at jeg nesten kunne ha skrevet det selv. Og det hadde jeg – i et innlegg i Budstikka en uke før, skriver Røtnes i et nytt innlegg.

– Nå er det ikke copyright på gode formuleringer og felles målsettinger. Men dette er et forsøk fra Arbeiderpartiet på å legge seg tett inntil Bærum Høyres ansvarlige økonomiske politikk, fordi eiendomsskatt er kilent for Ap, skriver Røtnes.

– Hvis Ap skulle komme til å styre, gjenstår kun to muligheter – kutte i driften eller øke inntektene. Det eneste reelle tiltaket på inntektssiden er eiendomsskatt, skriver Røtnes i sitt nye innlegg.

En sak som ikke er en sak

Det saken handler om, er altså eiendomsskatt.

Det vil si – Aps ordførerkandidat mener dette egentlig slett ikke er noen sak. Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes viste i sitt første innlegg til innføringen av eiendomsskatt i Ap-styrte i Oslo, noe også Bærum Høyres kommunestyremedlem og 5.-kandidat Morten Skauge pekte på i et innlegg samme dag som Maartmann-Moes innlegg var på trykk. Røtnes og Skauge understreker begge at Høyre er garantist mot eiendomsskatt i Bærum. 

– Det både Røtnes og Skauge underslår, er at Ap i Oslo gikk til valg på innføring av eiendomsskatt, vant valget og innførte eiendomsskatten. Men det er ikke aktuelt i Bærum. Ap i Bærum har så lenge jeg kan huske aldri gått til valg på innføring av eiendomsskatt i Bærum. Vi gjør det heller ikke nå. Vi salderer våre budsjetter uten eiendomsskatt. Det å tillegge andre partier et standpunkt de ikke har, må Høyre slutte med. De kan ikke fortsette med dette sprøytet, sier Maartmann-Moe.

– Høyre kan ikke late som om de er det eneste partiet med en økonomisk forsvarlig politikk. Med det vedlikeholdsetterslepet Høyre har skapt på kommunens bygg på 4,6 milliarder kroner og et premieavvik på 900 millioner kroner, er det tvert imot Høyre som sender en regning til oss og fremtidige generasjoner, fortsetter Aps ordførerkandidat.

Slett ikke flau

– Er det flaut å bli knepet i å kopiere direkte fra en politisk motstanders tekst?

– Nei, overhodet ikke. Det ble gjort med velberådd hu.

– Vi kan heller si at det er elegant å besvare et angrep fra en politisk motstander med eksakt hans egne ord?

– Jeg er mer fornøyd med den vinklingen, ja.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.