– Pågangen er helt vill i alle ferier. Til og med på julaften ringte kunder som ikke lenger orket å være alene og ba om hjelp til å finne en partner, sier Elizabeth Haugsmoen (42).

Fra et diskret kontor bak Centra på Høvik i Bærum driver hun selskapet L’Ardour, ifølge egenreklamen «Norges første personlige og eksklusive matchmakingbyrå».

I snart ett år har Elizabeth koblet og lagt til rette for menn og kvinner på jakt etter en livsledsager. Hver kunde betaler 25.000 kroner i året for hennes tjenester. Det første driftsåret omsatte hun drømmen om varig kjærlighet for 1,6 millioner kroner og kunne notere et pent overskudd.

– Har koblet 30 par

– Det er et stort marked der ute. Jeg har koblet 30 stabile par, forteller den profesjonelle parmakeren, som hovedsakelig har kunder fra Østlandet, mange av dem er fra Asker og Bærum.

Til L’Ardour kommer menn og kvinner fra 30 til 80 år. Også foreldre kommer for å kjøpe medlemskap for sine single voksne barn.

– De aller fleste ønsker seg en partner, jeg mener bestemt at du får et bedre liv hvis du har en partner du trives med. Men når du har passert 30 år, er det ikke så lett å vite hvor du skal møte den rette.

SAMMEN I 72 ÅR: Gammel kjærlighet ruster aldri

– Nettdating er stort. Er ikke det godt nok for søkende single?

– Jeg har ikke tro på nettdating, du aner ikke hvem du snakker med og om det de sier er sant. For ikke å snakke om det å møtes på byen – det er jo ren Lotto, da har du bare flaks hvis du møter noen som passer for deg. Også vennekretsen kan være vanskelig som arena for sjekking hvis alle du kjenner er i parforhold, sier Elizabeth, som har bakgrunn som blant annet sosionom, økonom og flyvertinne.

Parmakeren forteller at hun går grundig til verks i jakten på kjærligheten for sine kunder. Hun driver research på alle hun får som kunder. Hun pleier et stort nettverk og mingler single for å få kontaktlisten så lang som mulig.

– Like barn leker best

– Jeg samler opplysninger i databaser og dybdeintervjuer folk for å koble dem som passer best sammen. Min holdning er at like barn leker best, sier Elizabeth.

Hun hevder at selv om metoden er ny i Norge, er proff matchmaking stort i en rekke andre land.

– Jeg er overbevist om at det finnes en partner for alle der ute, selv om enkelte har urealistiske forventninger til hva et parforhold skal være. Særlig kvinner kommer med lange lister over hva de ønsker seg. Da blir en viktig del av jobben min å realitetsorientere dem, sier giftekniven, som har avvist kunder på grunn av urealistiske krav.

UT PÅ ROMANTISK MIDDAG I KVELD?: Les våre restaurantanmeldelser her

Hun gir ingen garanti om at datene hun setter opp skal ende i varige forhold.

– Jeg har verdens beste jobb. De jeg har koblet, kommer gledestrålende tilbake og forteller hva det har betydd for dem å finne kjærligheten, sier trebarnsmoren som selv ble skilt for åtte år siden.

– Jeg har ikke tid til å finne kjæreste til meg selv. Nå på Valentinsdagen skal jeg jo legge til rette for at åtte andre par skal ha det fint sammen i kveld, sier Elizabeth Haugsmoen.