Skip to main content

Venter snø, men lite kaos

Bildet er tatt i forbindelse med snømåking på Snarøyveien ved Oksenøyveien, ved en tidligere anledning. Hvor stor måkeberedskap som behøves på tirsdag er foreløpig uvisst, men det er trolig snakk om beskjedne mengder snø.

Foto: KARL BRAANAAS

Tirsdag blir det gjensyn med snøen i Asker og Bærum, men snøkaoset uteblir. 

– Vi går inn i en periode hvor det blir betraktelig kaldere og litt mer vinterlige forhold enn det vi har vært vant med, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

De første blåveisene og hestehovene har for lengst gjort sin ankomst, og vårstemningen har så langt vært til å ta og føle på. Men nå tar våren en liten pause, og vinteren prøver seg litt igjen. 

– I morgen blir det skyer og så vidt litt spredt snø. Temperaturen vil ligge mellom null og et par plussgrader. Nedbøren vil hovedsakelig komme som snø, men det ser ikke ut til å bli så mye mer enn 2–3 centimeter, fortsetter meteorologen.

Asker og Bærum slipper imidlertid unna det verste snøværet. Det er det Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder som vil få.

– Vest for Oslo og i Agder vil det komme mye snø. Der er det ventet mellom 10 og 20 centimeter med snø på tirsdag, forteller Granerød.

Skyet og kaldt

Onsdagen starter også trolig med litt snø, men så blir det lettere skydekke. 

– Det blir forholdsvis kaldt, med 3–4 minusgrader. Torsdagen fortsetter med det samme været som onsdagen. Det blir en skyet værtype med kortere perioder med sol, fastslår meteorologen.

Fredagens prognoser er ifølge Granerød fortsatt veldig usikre, men det er ingenting som tyder på at det er masse snø på vei.

– Det blir nok ikke noe snøkaos, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.