Skip to main content

Venter rundt 20 cm snø søndag og mandag

MER SNØ: Søndag og mandag ventes det rundt 20 centimeter med snø i Asker og Bærum.

Søndag formiddag har snøfjonene begynt å dale ned. Påfyllet som kommer denne gangen, blir solid.

– Det vil bli litt forskjell på intensiteten, men det er i dag vi får mesteparten av snøen, sannsynligvis 10-15 centimeter, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl hos Meteorologisk institutt.

I tillegg vil det fortsette å komme litt snø mandag med rundt 5 centimeter også denne dagen.

– Hele Norge ligger inne i et område som for tiden gir oss arktisk luft. Når det skjer, vil nedbøren som kommer kommer som snø. Slik ser det også ut til å bli i perioden fremover, forteller Løvdahl.

Snødryssene som har kommet jevnt og trutt den siste uken, har gjort at det nærmer seg drømmeforhold for skientusiastene. Lørdag Nå er snart alle skiløypene i Asker og Bærum klare, og den jobben fortsetter også søndag.

– Kjør forsiktig

Snøværet søndag kan skape glatte og vanskelige kjøreforhold.

– Vi har ikke sendt ut noe obs-varsel fordi vi er i januar, og vi tenker at 10-15 centimeter med snø ikke er så unormalt. Men man må nok regne med at det etterhvert vil gå tregere i trafikken. Det blir vinterlig og man må kjøre forsiktig og etter forholdene, råder meteorologen.

Også hos Vegtrafikksentralen følger de med på kjøreforholdene søndag. De forventer også vanskeligere forhold utover dagen.

– Foreløpig går det stort sett greit, men i tillegg til at det skal komme snø, skal det også blåse litt. Dermed kan det bli litt glatt ut av det, sier operatør Christofa Key-Nilsen.

Hun forteller at siden snøværet har vært varslet, og dermed ikke kommer som noen stor overraskelse for brøytemannskapene, vil disse være tidlig ute for å gjøre kjøreforholdene så gode som mulig.

– Men det er de vanlige forholdsreglene som gjelder. Kjør etter forholdene, avpass farten og hold avstand til bilen foran, understreker Key-Nilsen.

FIKK DU MED DEG NATTENS HENDELSER?

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.