Skip to main content

Venter opp mot 30 cm snø i helgen

MER SNØ: I helgen varfsles det opp mot 30 centimeter med snø. Dermed blir det nok ytterligere behov for å måke både veier, fortau og innkjørsler.

Det har ikke tenkt til å stoppe å snø med det første. Gjennom helgen ventes ytterligere en ny, solid dose.

Torsdag kveld og nattt il fredag kom det rundt ti centimeter med snø i Asker og Bærum. Men det er ikke slutten.

– Allerede fredag ettermiddag begynner det å snø litt igjen, og det vil snø forholdsvis kontinuerlig gjennom hele lørdagen, forteller vakthavende meteorolog hos Storm, Cecilie Villanger.

Hun anslår at det kan komme mellom 10 og 15 centimeter frem til lørdag kveld.

– Så kan det hende det blir noe opphold før det kommer mer snø utover søndag. Det kan komme opp mot samme mengde som lørdag, varsler meteorologen.

Krevende forhold

Det betyr i klartekst opp mot 30 centimeter med snø i løpet av helgen.

– Temperaturen ser ut til å ligge i underkant av 0 grader, så det meste ser ut til å komme som snø i Asker, Bærum og Oslo, forteller hun.

Tidligere i uken skrev Budstikka om at Nå renner det inn med klager på dårlig strøing av veier og fortau. Med snøfallet som nå ventes, kan det by på ytterligere utfordringer for fremkommeligheten for både kjørende og gående.

LES OGSÅ: Nytt brøytetett rekkverk snart på plass i Sandvika

Når helgen er over, ser det litt lettere ut, men prognosene er noe usikre.

– Det kommer et nytt nedbørsområde mandag, men sånn det ser ut nå så vil det gå litt enger sør og dermed ikke gi de store mengdene i deres område, sier Villanger.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.