Skip to main content

Vanskelige kjøreforhold flere steder etter kraftig regn

JAKTER PÅ SLUKET: Trond Borge i Mesta har brukt søndagen til å åpne opp og rense slukene der vannstanden har vært stor, som her i Sandviksveien ved Kadettangen.

På E18 inn mot Oslo er det stedvis svært mye vann i veibanen. Politiet ber de som skal ut på veiene om å ta det rolig.

På E18 inngående ved kommunegrensen på Lysaker er politiet ved 09.30-tiden på stedet fordi det har samlet seg store mengder vann i det høyre og midte kjørefeltet.

Vegtrafikksentralen har også sendt en vaktbil til stedet for å se om noe kan gjøres for å få vannet raskt ut av veibanen.

– Det spruter godt i alle mulige retninger, og er mye vann i begge retninger i området. Generelt ber vi de som skal ut å kjøre om å kjøre forsiktig, og være spesielt oppmerksom der det er mindre dumper i veien. Der kan det samle seg mye vann, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt.

LES OGSÅ: Varsler mer regn, med det stopper ikke Semiaden 

Flere steder

Ved 09.50-tiden melder politiet også om kaotisk tilstander i Bærumsveien i dumpen nedenfor Jar-krysset. Det har samlet seg mye vann i veibanen også her.

– Mesta er varslet og vil følge opp. Biler snur i veien og det er litt kaotisk på stedet nå, opplyser Solberg.

Både veibanen og fortauene forbi stedet har godt med overvann. Flere av bilene som passerer stedet, benytter seg av fortauene.

Også i Sandviksveien under E18 i Sandvika har det samlet seg mye vann, og flere biler har hatt problemer med å komme seg forbi.

Én bil sto ved 10.45-tiden fast i vannmassene og måtte få drahjelp opp på trygg grunn.

Det har så langt ikke vært trafikkuhell i vårt distrikt som følge av kjøreforholdene.

Mer regn i vente

Ifølge Meteorologisk institutt er de kraftige bygene i ferd med å passere søndag formiddag. Men det blir ikke helt tørt likevel de neste dagene.

– Det vil komme byger i bakkant utover søndag, men i kveld vil det nok bli lettere når fronten gradvis flytter seg nordøstover. Men så drar det seg til igjen natt il mandag, og det kan nok komme noen kraftige byger med mulighet for torden første del av mandag, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdal i Meteorologisk institutt.

Han forteller at det er en ustabil værtype som venter oss også i dagene som kommer.

– Det blir skiftende med periodevis oppholdsvær og perioder med byger som lokalt kan bli kraftige, melder Løvdal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.