Skip to main content

Uvanlig mye nedbør i mai

Det har regnet uvanlig mye i mai. Først mot slutten av måneden vil vi få en forsmak på sommer, sier meteorolog.

Det har regnet uvanlig mye i mai. Først mot slutten av måneden vil vi få en forsmak på sommer, sier meteorolog.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Så langt i mai har det kommet 38 prosent mer nedbør enn vanlig i Asker. Tallet kan fortsatt bli en god del høyere.

– Det har vært en skuffende mai, det kan vi være enige om. Så langt har det vært vått og kjølig og mer nedbør enn normalt, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe.

Ved målestasjonen i Asker har det så langt i mai vært målt 109 millimeter med nedbør. Det er 39 prosent mer nedbør enn det som pleier å være tilfellet for hele mai. 

– Siden det fortsatt regner, noe det vil fortsette med i et par dager til, kan man anslå at det vil nærme seg 50 prosent mer nedbør enn vanlig, sier Alsvik Walløe.

I Bærum finnes det ingen tilsvarende målestasjon som i Asker, men ifølge meteorologen har det kommet 83 millimeter nedbør på Blindern de siste 24 dagene. Det er 38 prosent mer enn normalt for hele måneden. 

– På Bygdøy, derimot, som ligger ganske nærme Bærum, er det kommet 98 millimeter nedbør, noe som er 85 prosent mer enn normalt, sier Alsvik Walløe.

Varmt vær i helgen

Så langt i mai har det kun vært én dag med temperatur over 20 grader, torsdag 13. mai.

Frem til og med onsdag ligger det an til å være ustabilt vær med dagtemperaturer på 10–14 grader. På natten kan den krype med til åtte grader. Vinden vil ligge mellom fire og syv sekundmeter og spesielt onsdag vil det pøse ned.

Så snur det, ifølge meteorologen.

– Fra torsdag venter vi oppholdsvær og sommerlig varme med temperaturer over 20 grader. Så langt ser det ut til at førstkommende helg vil bli en fin avslutning på mai, det blir trolig den varmeste helgen så langt i år, sier Alsvik Walløe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.