Skip to main content

Trærne skapte trøbbel

Mandag falt et tre over veien opp mot Vestmarksetra. Mange av bilistene på vei mot marka valgte å kjøre under treet.

Mandag falt et tre over veien opp mot Vestmarksetra. Mange av bilistene på vei mot marka valgte å kjøre under treet. 

Foto: Henrik Lystad

Sterke vindkast gir eika dype røtter, er det et ordtak som sier. Dype røtter hjalp dessverre fint lite mandag – trær skapte utfordringer i både Asker og Bærum.

E16 ble en periode mandag stengt ved Sollihøgda. Årsaken var problemer med trær som hang over strømførende kabler.

Brannvesen og politi var ved 16.20-tiden på stedet og jobber med å løse problemene. Det melder operasjonsleder André Kråkenes til Budstikka. 

Litt før halv seks skriver politiet på Twitter at veistrekningen igjen skal være åpen. 

Ifølge Statens vegvesens reisetider var forsinkelsen fra Vøyenenga opp mot Sollihøgda på 32 minutter, klokka 18.50. 

Dette var én av flere hendelser som involverte knekte trær fjerde juledag.

Henrik Lystad var på vei til Vestmarksetra mandag ettermiddag, da et veltet tre stoppet ham på vei til de nypreparerte skisporene.

Et tre falt over veien opp mot Vestmarksetra mandag ettermiddag.

Et tre falt over veien opp mot Vestmarksetra mandag ettermiddag. 

Foto: Henrik Lystad

– Det var likevel mange bilister som valgte å kjøre under treet for å få gjennomført en etterlengtet skitur, sier Lystad.

I Heggedalsbakken veltet flere trær over ende utover kvelden. 

– Det er nok en fem-seks-syv trær som har veltet – tre av dem over veien, sier Elias Hardeland, som bor i Heggedalsbakken. 

Trær falt over Heggedalsbakken mandag 28.12. Innsendt foto
Trær falt over Heggedalsbakken mandag 28.12. Innsendt foto
Foto: Elias Hardeland

Han kontaktet brannvesenet, som sa de ga beskjed videre til et ryddelag. 

– Men de har nok en del å gjøre i kveld, humrer Hardeland, som legger til at det går an å kjøre rundt trærne, men at man bør kjøre forsiktig. 

– Det er utrolig glatt nedover her. 

Vanskelige kjøreforhold

Trafikkoperatør i Statens vegvesen, Anne Hårstad, sier været mandag minner om det på søndag, med unntak av vinden. De jobber på spreng for å holde bilene på veien, og veiene åpne og fri for trær. 

– Vi er alle mann på dekk. Det er utfordrende føre og trær som har falt over ende flere steder. Jeg snakket med én i stad som hadde stått med motorsag i 13 timer – vi gjør alt vi kan for å hjelpe, sier Hårstad. 

Hun sier det omskiftende været har bidratt til svært vanskelige kjøreforhold. 

– Det har snødd, regnet, vært varmt og kaldt – da blir det glatt og slapsete føre, og grunnet nedbøren får vi heller ikke saltet eller strødd, opplyser Hårstad. Så lenge det snør eller regner hjelper det lite med grus eller salt, og strøarbeidet må derfor la vente på seg. 

Ved 18-tiden meldte politiet om en personbil som kjørte av veien ved Drengsrud. Det er ikke meldt om noe personskade, bekrefter operasjonsleder i politiet, André Kråkenes. 

– Eier bestilte selv bilberger klokka 18.15, så da kan en regne med at redningen er nær. Føreren kjørte i en relativt lav hastighet, men det er vanskelige kjøreforhold nå. Vi oppfordrer folk til å tilpasse farten etter forholdene, legger Kråkenes til. 

Også på andre veier har trær skapt problemer. Ved Sollihøgda er det også trær som henger over strømførende kabler. I 16.30-tiden jobbes det med et tre ved Liahagen nær E18 inngående ved Asker. Hafslunds mannskaper jobber med problemet.

Veien ble gjenåpnet i løpet av kvelden. 

Roser publikum

Trafikkoperatør i Statens vegvesen, Anne Hårstad, sier de har fått inn flere meldinger fra publikum om glatte veibaner og andre trafikkutfordringer. Likevel har de fått inn få meldinger om utforkjøringer, sier Hårstad. 

– Det betyr at publikum tar kjøreforholdene på alvor, og det setter vi virkelig stor pris på. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.