Skip to main content

Sommeren fortsetter til fulle – men med ett viktig obs-varsel

BADER OG BADER: Celine Hvam-Jacobsen (9, til venstre) og Emma Hønningstad (8) trives svært godt i det våte element når det er sommervarmt i luften. Sommervarmen vil fortsette utover i uken, ifølge meteorologene.

Sommeren har allerede gitt oss flere dager med behagelige temperaturer. Og det vil ikke ta slutt med det første.

Med rundt 23 grader i luften, er det mange som har brukt pinsen til sommerlige aktiviteter som bading og båt.

I Hestesund plasket Celine Hvam-Jacobsen (9) og Emma Hønningstad (8) rundt i baderingene sine. Sommer-temperaturene lokker nemlig de to venninnene ut i vannet, så ofte som de kan.

– De elsker jo å bade, og det har de gjort hele uken. De har også tatt kveldsbad flere dager i pinsen, forteller Cecilie Hvam-Jacobsen, mamma til Celine.

LESTE DENNE? Du nyter nå en av tidenes varmeste starter på mai måned 

Høytrykk på høytrykk

Og badingen kan de bare fortsette med utover i denne uken. Det ligger nemlig an til å bli svært så behagelig også fremover.

– Det er mange høytrykk på gang. Det høytrykket vi har hatt nå, forsvinner østover og inn i Russland, men så kommer det et nytt fra vest. Sånn det er nå, så kommer høytrykkene litt på løpende bånd, noe som gir fine og varme dager, forteller vakthavende meteorolog hos Storm, Ina Ynnesdal.

Dermed fortsetter vær-trenden fra slik den har vært den siste uken.

– Men vi får ikke den sprengheten mange kanskje er ute etter, men gode temperaturer opp på 20-tallet, påpeker hun.

Også hos Meteorologisk institutt er det sommerlige prognoser som preger den enste uken.

– Det blir høytrykk, pent vær og lite vind. Temperaturen kan komme opp på rundt 25 grader. Mer er det egentlig ikke å si, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdal.

LES OGSÅ: Totalforbud mot bruk av åpen ild 

Advarer mot skogbrannfaren

I prognosene til Storm, så ligger det dog et lite usikkerhetsmoment når vi nærmer oss helgen. Det kan komme en liten åpning mellom to høytrykk.

– Det kan gjøre at det kommer noe ruskevær opp fra kontinentet som kan gi noen regnbyger, men det kan også hende vi slipper unna dette, melder Ynnesdal.

Det er imidlertid én ting det tørre og varme været fører med seg som ikke er så positivt: Skogbrannfaren.

I skogbrannfare-indeksen til Meteorologisk institutt, er grensen for «meget stor skogbrannfare» allerede passert med god margin. Og vil bare øke utover i uken.

– Det er den negative effekten av slikt vær over lang tid. Så oppfordringen er å tenke seg om og være forsiktig, understreker Ynnesdal.

Også Escobar Løvdal understreker den store skogbrannfaren, og ber folk ikke ta noen sjanser med åpen ild.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.