Skip to main content

Snøen gir seg ikke ennå...

SNØRIK DAG: Alexadru Birlean(40) fra Nedre Ås vei på Tanum måker frem bilen for andre gang fredag.

Vi er bare halvveis i snøværet som startet torsdag.

Vinteren har kommet for fullt. Siden det begynte å snø torsdag, har det allerede kommet betydelige mengder.

I Nedre Åsvei på Tanum står Alexandru Birlean og måker ut bilen ved halv firetiden fredag ettermiddag for å kjøre kona til arbeid.

– Jeg måket bilen frem ved halv sekstiden i dag tidlig også. Og nå må jeg gjøre det én gang til. Hver dag kommer det mye snø, sier han.Richard

Og meteorologene kan ikke love en måkefri dag for Alexandru lørdag heller.

– Fra torsdag kveld og frem til i dag morges kom det 15-17 centimeter snø i Asker- og Bærumsområdet. I tillegg har det kommet ytterligere i underkant av 10 centimeter i løpet av dagen i dag, forteller meteorolog hos Storm, Beate Tveita.

Men snøværet har tenkt til å fortsette i et snaut døgn til.

– Det vil egentlig bare fortsette i kveld og i natt. Så vil det avta i løpet av morgendagen, men det vil fortsatt være litt snøfnugg i luften, sier meteorologen.

Hun anslår at det vil komme rundt 10 centimeter til i løpet av kvelden og natten. Dermed ser det ut til å komme rundt 40 centimeter med snø på rundt to døgn.

– Det er det vinterlige været som gjelder nå. Når det klarner opp så blir det fint, men kaldt, og når det kommer skyer, så blir det mildere og litt snø, beskriver hun.

 

VISK, VISK: Vindusviskerene på denne bilen forteller historien om mye snøfall det siste døgnet.

Blir kaldt igjen

Når snøværet avtar i løpet av lørdagen, blir det kaldere igjen.

– Utpå søndag ettermiddag forsvinner skyene, og når vi våkner mandag morgen kan det fort være ned mot minus 10-15 grader, sier hun.

Da vil det kalde været vare i et par dager, før det kommer inn et nytt lavtrykk.

– Onsdag eller torsdag kommer det inn en del skyer igjen, det blir mildere og kanskje også litt mer snø, varsler Tveita.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.