Skip to main content

Snø fredag – håper å unngå kaos

 I morgen, fredag, kan det komme opptil fem centimeter snø i Asker og Bærum.  

FOTO: JOAKIM S. ENGER

Vær forberedt, i morgen ventes det første snøfallet på Østlandet.   

– Det blir alltid litt trøbbel når den første snøen kommer, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt.

Han melder om en fortsatt kald værtype, men mer skyet og snøvær fredag ettermiddag. 

 Mest snø vil komme på østsiden av fjorden, og da noe mindre mengder i Asker og Bærum. Her kan det komme alt fra én til fem centimeter snø i perioden fra fredag ettermiddag til lørdag morgen. Om mengden ligger i nedre del av skalaen går det sikkert greit. Alle beredskapsenheter er forberedt, men det blir alltid litt trøbbel når den første snøen kommer, sier meteorologen. 

Beregn god tid

– Om du skal ut i trafikken i morgen ettermiddag, så beregn god tid. Sørg for å ha riktige dekk, avpass farten etter forholdene og hold avstand, råder trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Veitrafikksentralen, som håper å unngå kaos på veiene:

– Men det er alltid spennende når den første snøen kommer, og vi håper folk er forberedt. Det er vinter i Norge hvert år, så det bør ikke komme som en overraskelse at det kommer litt snø. 

I helgen blir det noe mindre kaldt. Det vil det også være utover i neste uke, melder meteorolog Rafael Escobar Løvdahl. 

Sol og opphold

Vakthavende meteorolog Isak Slettebø i StormGeo melder om mindre snømengder fredag og lørdag, samt om fint vær søndag.

– Det store snøfallet vi varslet, ser ut til å bli mer begrenset. Men noen få centimeter snø vil vi få. Søndagen ser lovende ut, med oppholdsvær og gløtt av sol, sier Slettebø. 

I neste uke vil det bli en varierende værtype, med noe nedbør. Dette kan bety underkjølt regn på veiene som kan gi vanskelige kjøreforhold med glatte veier.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.