Skip to main content

Snart pause i snøværet – men så kommer en ny runde

KOMMER MER: Lørdag kveld gir snøværet seg i denne omgang, men to døgn senere er det klart for ny runde, om enn ikke like heftig som det siste døgnet.

I løpet av lørdagen gir nedbøren seg for denne gang. Men pausen varer ikke lenge.

Ved 13-tiden lørdag lavet snøen fortsatt ned over Asker og Bærum. Siden torsdag har det kommet opp mot 40 centimeter med snø.

– Det ser ut til at nedbøren kommer til å fortsette utover ettermiddagen og også litt i kveld, men vi venter at det skal gi seg i løpet av kvelden. I natt blir det opphold, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Per Egil Haga.

– Men det kan komme 5-6 centimeter med litt luftig snø til før det gir seg, legger han til.

LES OGSÅ: Snøen gir seg ikke ennå...

Søndag blir det oppholdsvær, og utpå ettermiddagen ser det også ut til at skydekket vil sprekke opp.

– Da får vi også et kraftig fall i temperaturen, og natt til mandag kan det bli ned mot minus 10-12 grader, kanskje enda litt lavere enkelte steder, sier Haga.

Men dersom du håpet snøen skulle gi seg med dette, må du tro om igjen. Mandag kveld er det på'n igjen.

– Det blir en liten pause søndag og mandag, men på kvelden mandag kommer det inn et nytt lavtrykk som tar med seg litt nedbør. Så fra mandag kveld til ut på tirsdag kan det komme 10-15 centimeter med nytt påfyll av snø, sier meteorologen.

Når dette lavtrykket kommer inn, går også temperaturen opp igjen til så vidt under 0 grader.

– Oppsiktsvekkende lite hendelser

Snøværet har det siste døgnet skapt store utfordringer i trafikken. Advarer mot vanskelige kjøreforhold etter flere hendelser.

Så langt lørdag kan imidlertid politiet opplyse om færre hendelser enn ventet.

– Det har egentlig vært oppsiktsvekkende lite hendelser. På hovedveinettet har det ikke vært noen hendelser så langt, sier operasjonsleder Vidar Pedersen litt etter klokken 13.

På Holmen senter ble imidlertid en eldre bilfører fratatt førerkortet Fratatt førerkortet etter å ha kollidert med flere biler i p-hus tidlig lørdag ettermiddag.

DETTE SKJEDDE NATT TIL LØRDAG: Bevæpnet politi pågrep mann etter knivtrussel

– Mange oppdrag

Geir Homlund hos Bærum kranservice sier at de har hatt mange oppdrag det siste døgnet.

– Vi har hatt veldig mange oppdrag og har kjørt på med det vi har. Vi har tre mann ekstra på jobb. Været gjør at vi har mye å gjøre, forteller Homliund.

Han er rystet over dekkene til en del vogntog.

– Fredag morgen var det henger på E18 som aldri burde vært på veien på dette føret, mener han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.