Skip to main content

Slik blir 17. mai-været

17. mai nærmer seg, og meteorologene er uenige om hva slags vær vi har i vente på nasjonaldagen. Bildet er tatt fra Hvalstad skoles 17. mai-tog i fjor. 

Foto: EVA GROVEN

Én meteorolog heller mot kald og grå 17. mai, mens en annen er mer optimistisk med tanke på at sola skal gi en varm nasjonaldag. 

Vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Kristen Gislefoss, holder døren åpen for «det meste» værmessig på nasjonaldagen. 

– Det vil ikke være noe særlig varme hverken på formiddagen eller ettermiddagen. Det er fortsatt kjølig, sier Gislefoss, som ikke tror temperaturen vil stige høyere enn 12 plussgrader. 

Ifølge Gislefoss vil solen titte frem en gang i ny og ne 17. mai. 

– Det kan nok hende det blir perioder med sol, men det blir variabelt. Det kommer noen byger også, og med den kalde luften er det vanskelig å si om dette blir byger av regn, snø eller sludd, sier han.

Meteorologen har ikke lyst til å anbefale valg av klesplagg, men poengterer at det hvert fall er litt varme i en bunad. 

Uenig

Vakthavende meteorolog Lillian Bergheim hos Storm Geo er ikke helt enig med Gislefoss. Hun mener det vil bli mye fint vær og sol.

– Den kjølige værtypen vi har hatt og har, fortsetter hvert fall til og med 17. mai. Det vil nok ikke være varmere enn et par plussgrader på morgenen, før det tar seg opp utover dagen. Det blir mye opphold, mye fint vær og sol, sier Bergheim.

I løpet av ettermiddagen på nasjonaldagen varsler hun regnbyger. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.