Skip to main content

Ruskevær sendte temperaturen kraftig opp

Piskende regn og kraftige vindkast preget Asker og Bærum søndag og mandag.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Temperaturmåleren på Billingstad viste 14 grader mandag morgen. Det er 13,6 grader over normalen.

Søndag ettermiddag og kveld begynte det å blåse kraftig i Asker og Bærum, kombinert med regnvær. Uværet fortsatte natt til mandag og mandag morgen. Høy vannstand i Oslofjorden og mye vann på veiene hørte med.

– Det er varme luftmasser fra sørvest som har gjort seg gjeldende, forteller Espen Biseth Granan, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Klokken 07 mandag morgen var det hele 14 grader på Billingstad. Det er 13,6 grader over den såkalte normalen for Sem målestasjon i Asker, ifølge Granan.

– Varmt for å være i november, kommenterer Granan.

Rekord fra 1983

Den hittil høyeste novembertemperaturen på målestasjonen ved Semsvannet ble registrert 1. november 1983. Da var 15,5 grader fasit. Og den 2. november 2005 ble det målt 15,0 grader på samme sted.

I forbindelse med at ruskeværet roer seg, vil solen gjøre seg gjeldende i dagene fremover. Temperaturen vil dessuten synke, ifølge Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

– Men fredag kan bli en ganske varm dag igjen, sier Granan.

StormGeo melder grovt samme værtype fremover. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.