Skip to main content

Nå kommer regnet – men usikkerhet rundt 17. mai-været

VÅTT OG TØRT: I natt kommer et nedbørsområde inn over over våre områder, og vil prege været det neste døgnet. Etter helgen blir det bedre, men 17. mai-været er fortsatt usikkert.

Den neste uken frem til 17. mai vil gi oss et variert utvalg av vær.

Sommerdagen i dag med stålende sol og rundt 24 grader blir avløst et et kraftig fall i temperaturen i morgen. I tillegg blir det vått.

– Det vil skye mer til utover ettermiddagen og kvelden torsdag, og sent i kveld vil det komme inn nedbør i fra sørvest. Med nedbøren blir det også mulighet for tordenbyger, forteller vakthavende meteorolog hos Storm, Beate Tveita.

Hun forteller at det neppe blir mer enn 16-17 grader fredag. Rundt det samme blir det også gjennom helgen.

– Det meste av nedbøren vil gi seg i løpet av fredag formiddag, men det ser ut til å bli liggende noen byger gjennom helgen. Lokalt kan det bli kraftige byger, sier meteorologen.

Lokale variasjoner gjør at hun ikke vil tallfeste hvor mye nedbør vi har i vente de nærmeste dagene.

– Mest nedbør vil det komme litt lenger nord på Østlandet, sier Tveita.

FIKK DU MED DEG? På denne anleggsplassen åpnes fjordpark til 112 millioner kroner 

Vått døgn

Hos Meteorologisk institutt har de stort sett samme oppfatning av utsiktene de nærmeste dagene.

– Nedbørsområdet som kommer inn torsdag kveld, vil nok prege været det neste døgnet. Det meste av nedbøren vil gi seg i løpet av fredag formiddag, men det vil nok henge igjen noen byger også utover ettermiddagen før det blir opphold. I nedbørsområdet som kommer inn, ligger det også litt torden, så vi kan også få noen lynnedslag i Oslo-området, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen.

Også hun forteller om lokale store forskjeller på hvor mye nedbør som kommer.

Lørdag formiddag ser det bedre ut, ifølge Andersen, men utover ettermiddagen vil det også dryppe litt denne dagen.

MENINGER: Takk for en helt fantastisk skisesong

Usikker 17. mai

Når helgen er forbi, kan det igjen bli muligheter for grilling og bruk av solkrem.

– Mandag og tirsdag vil det igjen bli stigende temperaturer og bedre vær. Muligens også deler av onsdag, tyder Storm-meteorolog Tveita ut av prognosene.

17. mai derimot, hersker det fortsatt usikkerhet rundt.

– Det kan komme inn noe nedbør fra sør, men det svinger litt i prognosene og vi kan dermed ikke si noe sikkert om 17. mai-været i Asker og Bærum enda, slår hun fast.

Usikkerheten råder også hos Meteorologisk institutt.

– Det har variert litt om det skal komme nedbør, eller ikke. Det kan bli helt tørt, men det er også en usikkerhet rundt om det kan komme nedbør. Temperaturmessig ser det ikke så verst ut, men om det kommer nedbør vil jo dette synke litt, er det Andersen kan si om 17. mai-været.

SE OVERSIKT: Slik blir været der du bor

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.