Skip to main content

Nå kommer mildværet

Det er meldt både varmegrader, vind og sludd i uken som kommer.

Det er meldt både varmegrader, vind og sludd i uken som kommer. 

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Til uken må du forberede deg på mildvær og regn. Det kan føre til vanskeligere forhold for deg som vil gå på ski i marka. 

– Det skal blåse litt, det blir mildt og det kan komme ett og annet regndrypp. 

Slik oppsummerer meteorolog Håkon Mjelstad været vi kan vente oss i uken som kommer. 

Du har én dag å forberede deg på, for mandag blir det nokså likt som det har vært til nå: Skyet, opphold og mellom -2 og -4 grader. 

Så kommer det et væromslag, antagelig på onsdag. 

– Det blir mildvær, uten tvil, sier meteorologen som påpeker at det alltid er utfordrende når det er snakk om væromslag som det vi nå kan vente oss. 

Sterke vindkast

Ifølge Meteorologisk institutt vil nedbøren komme tirsdag. 

– Det er ikke kritisk med tanke på nedbørsmengde eller form, og jeg antar at det vil komme som sludd i vårt distrikt, sier Mjelstad, og viser til at temperaturen vil komme rett over 0 grader. 

Onsdag kryper gradestokken opp mot 8 plussgrader, kanskje enda mer, ifølge Mjelstad. 

– Da vil vi også få sterke vindkast. Jeg er usikker på om det vil være nok til at vi sender ut farevarsel, men det får vi komme tilbake til, sier meteorologen. 

Værsentralen Storm melder i skrivende stund om hele 11 plussgrader på torsdag. 

Påvirker skimulighetene

Den siste tiden har folk flokket til skiløypene og marka. Særlig etter det siste snøfallet på fredag, var det mange som ville komme seg ut i løypene denne helgen. Det førte blant annet til trafikkaos flere steder. 

I Lommedalen har Bærum kommune hatt problemer med å kjøre opp løypene, fordi konsistensen på snøen har vært vanskelig, og det har rett og slett ikke vært nok snø. 

– Hvordan kan mildværet som nå kommer påvirke snøforholdene i marka?

– Snøen vi har nå, skal få kjørt seg. Kombinasjonen med vind, luft og mildt vær vil påvirke snøen i stor grad. Men det hjelper at det ikke regner, sier meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt. 

– Hva kan mildværet ha å si for kjøreforholdene?

– Vi håper det ikke blir underkjølt regn, men det kan bli utfordrende. Det bør ikke bli et problem, men det er alltid kjedelig når det kan komme regn oppå is. Dette vil nok bli verst på småveier, sier Mjelstad. 

Som kjent kan prognoser i værverdenen forandre seg fort, og det kan være lurt å følge med på værtjenestene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.