Skip to main content

Nå kommer enda mer gråvær – før solen dukker opp

Det har vært mye gråvær denne sommeren, men en fersk rapport basert på tall fra Meterologisk institutt, viser at Norge i snitt har blitt 0,84 grader varmere fra 1900 til i dag, skriver faktisk.no. 

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Lei av regn og vind? Slapp av – det kan bli sol og varme senere i uken.

Som så mange andre dager denne sommeren - det blir mer gråvær de neste dagene. 

– Været denne uken vil være variert. Fra i kveld til onsdag vil det være grått og vått, med variert intensitet, forteller vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør hos Meteorologisk institutt til Budstikka mandag ettermiddag. 

For deg som lengter etter mer sommervær – det er håp. Ifølge meteorologen hos Meteorologisk institutt kan temperaturen bli høyere utover uken.

– Mot torsdag og frem til lørdag vil det være mulighet for sol. Og det kan bli over 20 grader, sier Skattør, med et lite forbehold: 

– Det er fortsatt mulighet for skyer og regn.

I slutten av juni var det varmt og godt i Asker og Bærum. Siden da har det ikke vært like mange folk på strendene.

Foto: KARL BRAANAAS

Varmere i nord

Ifølge vakthavende meteorolog i Storm, Isak Slettebø, er været varmere nordover enn det er i Asker og Bærum akkurat nå. 

– Juli pleier å være den tiden av året hvor det er varmest. Det er varmere i Nord-Norge nå enn det er her, sier Slettebø.

Det bekreftes av Meteorologisk institutt:

«Troms og Finnmark ser ut å stikke av med det beste ferieværet denne uken. Mye sol, særlig i kyststrøkene. Temperaturer over 20 grader mange steder», rapporterer instituttet på Twitter mandag ettermiddag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.