Skip to main content

Nå blir det (litt) sommervarme

Erik, Serine (3), Hege, Vilmer (6) og Idun Hesselberg (9) fra Lommedalen tok seg en dukkert på Hvalstrand. Selv om de var uenige om hvor behagelig temperaturen i vannet var, anbefaler de alle å ta turen på stranden nå. 

Foto: Ludvig Gundersen

Vil du sikre seg en dag på stranden er dette uken du bør gjøre det. Mot helgen skal det nemlig bli kjøligere igjen.

– Det var deilig og forfriskende, men det kunne kanskje vært litt varmere, smiler Idun Hesselberg (9).

Med 22 grader i lufta og 18 grader i sjøen var det flere som tok turen til Hvalstrand på mandag. Familien Hesselberg brukte anledningen til å prøve ut en av strandens fargesprakende pedalbåter og de skuffet ikke. 

– Man bør hoppe fra båt. Om du går fra stranden så rekker du å bli kald, anbefaler Idun.

 Nå kommer varmen

Etter en kaldere periode har sommerheten endelig meldt sin ankomst i Asker og Bærum. Meteorologisk institutt kan fortelle om sol og sommer fremover. 

– Det ser ut til at temperaturen stiger sakte, men sikkert. Torsdag er det muligheter for temperaturer opp mot 25 grader, forteller vakthavende meteorolog Martin Granerød.

Dessverre, tror Granerød, kan gleden bli kortvarig. Prognosene viser at det vil kunne bli kjøligere igjen allerede til helgen. 

– Sommerværet kan være vanskelig å melde da det er mer ustabilt enn resten av året. Så man trenger ikke legge bort strandplanene for neste uke helt ennå, sier han. 

Kaldere badevann enn i fjor

Ifølge Norsk institutt for vannforskning (NIVA) har badevannet i Indre Oslofjord holdt seg nesten konstant på rundt 11 grader i mai – noe som har ført til en laber start på badesesongen. I Asker og Bærum kunne tjenesten badevann.no melde temperaturer på rundt 18 grader i vannet på Hvalstrand og Sjøstrand i Asker og Kalvøya og Storøyodden i Bærum i begynnelsen av juli – det var rundt fire grader kaldere enn på samme tid i fjor. 

Badeglade askerbøringer tok turen til Hvalstrand for en avkjølende dukkert i sommervarmen. 

Foto: Ludvig Gundersen

Om torsdagens hete vil gi utslag på badetermometeret er meteorologen usikker på. 

– Man må nok ha en del dager på rad med solskinn og høye temperaturer før vannet blir varmere, forklarer han. 

God vannkvalitet  

Ved vanntemperaturer på over 20 grader i en uke øker forekomsten av vibriobakterier i sjøvann – bakterier som kan forårsake sykdom hos mennesker. En rekke bakterier kan finne veien til badeplassene, men Asker og Bærum kommuner forsikrer om at de rutinemessig tar prøver av vannet og at vannkvaliteten ved strendene generelt er god. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.