Skip to main content

Lynnedslag i hus

Lyn og tordenskyer beveget seg over Asker og Bærum i morgentimene søndag. Brannvesenet tror disse skyene har passert. 

Illustrasjonsfoto: KARL BRAANAAS

Brannvesenet i Asker måtte rykke ut til et hus på Høn Terrasse som hadde fått besøk av lynet. 

Eieren av boligen skal ha kontaktet brannvesenet etter at lynet slo ned i huset. I tillegg til at sikringen gikk skal det ha luktet svidd. 

– Vi slet litt med å få på sikringene, så det er tydeligvis noe mer som har skjedd med det elektriske. Eier kontakter en elektriker, men det er hvert fall ikke noen brann der, forteller fungerende vaktkommandør på brannvesenets 110-sentral, Tor Audunhus. 

Forventer mer

Audunhus forteller at det ikke er uvanlig at lynet slår ned i hus.

– Vi forventer at det skal skje litt i dag. Nå ser vi at lynet er på vei forbi Oslo, så det kan hende vi slipper unna lynet. Vi er uansett forberedt på å ta imot store vannmengder i dag, sier vaktkommandøren. 

Det har samlet seg store mengder med vann flere steder i Asker og Bærum. Denne plaskedammen befinner seg i Sandviksveien ved Kadettangen.

Foto: KARL BRAANAAS

Også politiet varsler om store mengder nedbør, og anbefaler trafikanter til å kjøre forsiktig. 

– I dag er det ventet store nedbørsmengder på Østlandet. Vi ser allerede nå at det begynner å bli mye vann i veibanen. Vi oppfordrer derfor alle om å kjøre forsiktig og å ta hensyn til forholdene, skriver politiet på sin Twitter-profil. 

Les flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.