Skip to main content

Krabbefiske i strålende vær – men skyer nærmer seg

Tre familier på krabbefiske. F.v.: Bjørn Terje Øveraas, Mathias Øveraas (2), Emilie Øveraas (4), Dina Elisa Soltani (5), Arella Cheng (4), Vivien Cheng, Elham Ahmadi, Helena Soltani (2), Sayed Soltani og Irina Øveraas. Familiene er fra Nesbru, Stabekk og Høvik.

Foto: EVA GROVEN

Familietreffet i vannkanten på Holmen foregikk i solskinn. Men nå er det lurt å tenke på hvor du la regntøyet.

På Holmenskjæret smilte voksne og barn om kapp med sola lørdag ettermiddag.

Bjørn Terje Øveraas, Mathias Øveraas (2), Emilie Øveraas (4), Dina Elisa Soltani (5), Arella Cheng (4), Vivien Cheng, Elham Ahmadi, Helena Soltani (2), Sayed Soltani og Irina Øveraas hadde sammen tatt turen til Holmenskjæret i Asker.

– Det er helt herlig å være ute i så nydelig vær, smiler Bjørn Terje Øveraas. 

På leting

De andre voksne støtter de ordene.

De minste har i grunnen ikke tid til hverken å snakke – eller å bli fotografert. Det er mye mer spennende å se ned i det speilblanke vannet, på leting etter en liten fisk eller en krabbe.

Mørkere. Våtere. Kaldere. Dette må du forberede deg på nå.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

September har stort sett vartet opp med sol og godt vær i vårt område. Ifølge Storm-meteorolog Stig-Arild Fagerli vil det fortsette, men bare litt til.

– Det er ikke nedbør å se de første dagene. Det er tvert imot mye sol og ganske varmt vær i vente. På dagtid blir det i underkant av 20 grader, sier Fagerli.

Kaldere

Fra torsdag blir andre boller, ifølge Storms meteorolog:

– Mellom torsdag og søndag ser det ut til å passere to frontsystemer. Det første kan gi 10–15 millimeter med nedbør, og det andre mellom 20 og 25 millimeter. Regn medfører også at temperaturen synker. I denne perioden vil det nok bli 14–15 på dagtid, forteller Stig-Arild Fagerli, som tar høyde for at dette kan slå feil.

– Neste helg er et godt stykke frem for oss meteorologer, konstaterer han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.