Skip to main content

– Kommer ikke store mengder snø

Kristen Gislefoss mener snøfallet fredag nesten ikke kvalifiserer som snøvær.

– Det kan snø litt fra og til både i dag og gjennom hele helgen. Men det er ikke store mengder, det er ikke mange centimeterne som skal komme fredag, sier statsmeteorologen.

Ifølge Gislefoss skal det frem til søndag komme maks seks centimeter snø.

– Jeg kan nesten ikke regne det som snøvær. Det kan være perioder med nesten ingenting, og perioder som nå. Men det blir nesten ikke noe ut av det, sier Gislefoss klokka 12 fredag.

Flere trafikkulykker

Selv om Gislefoss ikke anerkjenner dagens vær for snøvær, har det lille snøfallet skapt mye kaos i trafikken. Ifølge Statens vegvesen skyldes dette en feilvurdering av Vaktmesterkompaniet, som har ansvar for hovedveiene i Asker og Bærum. 

På Røykenveien førte speilglatte veier til en kjedekollisjon mellom seks biler. Der er veien sperret frem til en saltbil kommer på plass. 

I tillegg bulket to skolebusser inn i hverandre. Noe som førte til innesperrede barn på begge skolebussene. Alle barna er nå sluppet ut av de to bussene. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.