Skip to main content

Kjølig uke i vente med nattefrost

Meteorologens varsel tilsier at det blir flere kjølige dager og mulighet for nattefrost.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Værutsiktene for kommende uke er ingen lystig lesning for dem som drømmer om sommervarme.

Søndag morgen våknet deler av Østlandet til et hvitt snødekke. I Asker og Bærum ser det imidlertid ut til at det er regnet som har dominert de fleste stedene. Men selv om snøen uteble, er det bare å forberede seg på noen kjølige dager.

– Det ser ut som at det blir kaldere i en periode, med blant annet nattefrost, sier meteorologen, og legger til at det blir litt vekslende vær i første del av uken. 

– Det kan komme enkelte byger både mandag og tirsdag, men det blir litt mer skiftende vær, og også perioder med sol, fortsetter Skattør.

Temperaturene blir forholdsvis moderate.

– Det ser ut som at det holder seg kjølig utover i uka med knappe 10 grader på dagtid, sier meteorolog Lillian Bergheim i Storm Geo, som bortsett fra det tror det blir en ganske fin uke.

– Det blir opphold og mye sol, kanskje en og annen regnbyge på tirsdag, men ellers blir det en kjølig og fin uke, fortsetter Bergheim.

Trolig opphold på 17. mai

Hvordan 17. mai-været blir er foreløpig uvisst.

– Mot neste helg går temperaturen sakte, men sikkert oppover igjen. Det er litt usikkert hva som skjer i helgen. Det kan komme litt nedbør, men det er størst sannsynlighet for oppholdsvær, sier meteorolog Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk institutt.

Heller ikke Storm Geo har noe fasit på hva man kan forvente på nasjonaldagen.

– Det er fortsatt en uke til, så prognosene er på ingen måte spikret. Det er veldig usikkert, men det ser ut som at det blir liggende et høytrykk sørvest for oss. Spørsmålet er om det blir liggende over sør Norge, eller om det er noe lavtrykk i nærheten som vil gi nedbør, sier Lillian Bergheim.

– På Østlandet ligger det mest an til oppholdsvær, føyer hun til.

Om det blir noe mer snø å se gjenstår å se.

– Det kommer litt an på når de bygene på mandag og tirsdag kommer. Hvis de kommer samtidig som nattefrosten, så kan det bli snø, avslutter Hanne Beate Skattør. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.