Skip to main content

I dag må du nyte været – søndag blir det grått

Badevær på Storøya på Fornebu. 

Foto: Trine Jødal

– Det er uforutsigbart vær vi har i vente. I dag bør folk ut, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe. 

Lørdag er det ventet rundt 20 grader, en god dag å være ute på, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe. 

– Søndag blir det grått, vått og mye regn, legger han til. 

Ustabil uke i vente

– Den kommende uka blir det veldig vekslende vær. I dag, lørdag, er det ventet sol og fint juli-vær, søndag blir det grått. På mandag letter det litt, før det blir mer regn på tirsdag, sier Walløe. 

Etter en relativt kjølig juli, sier meteorologen at folk bør nyte de siste dagene vi har med 20 grader og skiftende sol. Selv om han er optimist og håper på en varm august, tror han en ny varmeperiode er ønsketenkning. 

– Det ser noe mer stabilt ut i starten av august, og i slutten av kommende uke kan det se ut som det blir noe mer stabilt godvær. Etter mange kjølige dager er jeg om ikke annet optimist, sier Walløe. 

Kraftig regn

Meteorologen sier det er vanskelig å forutse lokale værforhold, og at nedbørsmengdene de kommende dagene vil variere fra sted til sted, også i Asker og Bærum. 

– Jeg kan si at det blir grått og fuktig vær i morgen, men at nedbørsmengdene vil variere. Det kan komme kraftig regn innimellom, men sannsynligheten for skybrudd er liten. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.