Skip to main content

Hauk (20) startet dagen med snømåking

– Dette er en ny opplevelse for meg, jeg tror ikke jeg har opplevd dette før, sier Hauk Skrefsrud om å måke vekk snø fra bilen 1. mai.

FOTO: KARL BRAANAAS

Natt til fredag kom det 17 millimeter nedbør – i form av snø – i Asker. Meteorolog garanterer at den ikke blir liggende lenge. 

Da Hauk Skrefsrud (20) på Borgen i Asker så ut vinduet fredag morgen var det ikke våren som smilte tilbake.

– Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle gjøre dette 1. mai, sier Skrefsrud, idet han måker snø av bilen, litt til ære for Budstikkas fotograf.

For ifølge meteorolog Terje Alsvik Walløe vil naturen selv ordne opp, og sørge for at snøen som falt, snart smelter av seg selv. 

– Nå slipper man i hvert fall å vanne på en stund. Asker var blant de stedene i landet som fikk mest nedbør i natt, bare et par stasjoner i Vestfold og Agder fikk litt mer, sier Walløe.

Nedbør som regn

Ifølge meteorologen har det kommet snø flere steder, på det laveste bare et par hundre meter opp. Det meste av nedbøren har i morgentimene likevel gått over til regn, og da vil snøen forsvinne raskt igjen, sier han.

Hos Hauk Skrefsrud i Orreleiken på Borgen er familien vant til at snøen kommer oftere enn den gjør i Asker sentrum. I mai, derimot.

– Dette er en ny opplevelse for meg, jeg tror ikke jeg har opplevd dette før, sier Skrefsrud. 

Terje Alsvik Walløe forsikrer om at snøen som er kommet var en gjesteopptreden.

– Jeg tror ikke det kommer noe mer nå. Fremover skal det bli noe mildere, ikke veldig varmt, men den nedbøren som kommer, blir regn, sier han.

Opp mot 18 grader

For Hauk Skrefsrud, som foretrekker vår og sommer fremfor vinter, har Walløe likevel litt positive nyheter.

– Jeg kan ikke love varmere dager, men på søndag kan det bli opp mot 12 grader. Da får vi også se solen i perioder, sier han. 

Temperaturen vil fortsette å ligge rundt 12 grader, frem til onsdag i neste uke.

– Da kan det gå litt oppover. Torsdag blir en bra dag. Så langt ser det ut til at vi kan få opp mot 18 varmegrader igjen, sier Walløe. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.