Skip to main content

Fra snø til sommervær – pinsen blir strålende

Til helgen skal det bli gode muligheter for badevær på Kadettangen, skal vi tro meteorologene.

Foto: TRUDE BLÅSMO

11. mai var det 2,1 minusgrader og det lå fire cm snø i Asker. I pinsehelgen er det spådd opp mot 25 plussgrader.

– Det blir varmt fremover, i pinsehelgen kan temperaturen komme opp imot 25 grader i Asker og Bærum, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Han forteller at temperaturen kan nærme seg 30 grader enkelte steder på østlandsområdet.

– Men det blir nok andre steder enn i Asker og Bærum. Steder som i indre Buskerud, sier han.

Kristian Gislefoss spår skikkelig godvær i pinsehelgen.

FOTO: OLE KALAND/NRK

Veldig spesiell mai

– Det som har vært veldig spesielt i mai, er at det har vært kaldt i hele landet. Det har vært snøfall i alle de store byene. Ja, og på målestasjonen vår i Asker var det fire cm snø og minus 2,1 grader 11 mai, sier Gislefoss.

Kulden skyldes mye nordavind som har med seg kald luft fra arktiske strøk.

Meteorologen fra Hosle sier videre at frem til tirsdag var temperaturen i Asker 1,6 grader under det som er normalt for mai.

Men ifølge Gislefoss har det hverken vært noen kulderekord, eller forventes noen varmerekord i mai når det gjelder det sentrale østlandsområdet.

– Fredag kan det bikke 25 grader på østlandsområdet. Det ser strålende ut, sier Roar Inge Hansen, vakthavende meteorolog hos Storm.

Ifølge statistikk han har, ser det ut til at årets mai blir blant de kaldeste mai-måneder de siste 20 år. Det gjelder for Midt-Norge og Vestlandet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.