Skip to main content

Fint vær i helgen, men ikke forvent vårstemning

Torsdag morgen var lykken varmekabler i oppkjørselen. Men når torsdag blir fredag, skal etter planen de aller fleste av oss få bar bakke under beina igjen.

Torsdag morgen var lykken varmekabler i oppkjørselen. Men når torsdag blir fredag, skal etter planen de aller fleste av oss få bar bakke under beina igjen.

Foto: KARL BRAANAAS

Meteorologen sier det blir sol etter snø. Men til uka kan det bli ny runde med nedbør. 

– Det ble mye snø på en gang for dere, sier meteorolog Stig-Arild Fagerli hos Storm, fra sitt kontor på Vestlandet.

– Men der det nå har gått over til sludd og regn, kommer neppe snøen tilbake. Det fortsetter med mildere luftmasser utover torsdag ettermiddag og kveld, sier Fagerli.

Prognosene hans viser at temperaturen ikke stiger voldsomt, men nok til at de øvre luftlag blir mildere og våtere enn tidligere torsdag.

– Nedbørsintensiteten avtar, og litt inn i kvelden er det meste over, beroliger Fagerli.

Rusk i prognosen

Selv om snøen, sluddet og regnet etter hvert blir opphold og sol, advarer Fagerli mot å tro at mild vår er det neste.

– Skydekket letter i løpet av natt til fredag og fredag morgen, da blir det kaldere. Men ikke så kaldt at det blir ny omgang med snø, sier han.

Faktisk melder Storms mann sol og tørt helgevær. Men så...

– Det er noe rusk i prognosen på tirsdag. Et lite område med nedbør har plutselig dukket opp over Østlandet. Det dukket opp av ingenting, så det er fullt mulig det forsvinner igjen før tirsdag, sier Fagerli. 

«Bergens-vær»

Torsdagens voldsomme snøfall er ifølge Fagerli ingen overraskelse på denne tiden av året.

– Det er sånn som hender av og til i vinterhalvåret. Men nå stagnerte lavtrykket litt, vanligvis ville det bare passert over med et lett snødryss, forklarer meteorologen. 

Og skylda må finnene ta, for det var høytrykket over de tusen sjøers land som gjorde sitt til at lavtrykket som presset på fra Island og Storbritannia fikk tømme seg over blant annet Asker og Bærum.

– Sørøstlig vindretning er ikke noe særlig på deres kant av landet, da får dere det vi kaller «Bergens-vær». Vanligvis er det jo vestavind som bringer med seg nedbør og denne faller ned på vestsiden av fjellene, sier Stig-Arild Fagerli.

– Så torsdagen har bydd på solskinn hos dere i Bergen?

– Nei, nei. Her regner det, så vi har hatt «Bergens-vær» likevel.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.