Skip to main content

Disse koste seg i pinsens knallvær

Pinsen har gitt skikkelig sommerstemning. Men snart er knallværet over.

– Vi prøvde oss først på Bygdøy sjøbad, men der fikk vi ikke parkeringsplass. Vi var vel her rundt klokka 12 i dag, sier Cindy Engmark Sandvold.

1. pinsedag tilbragte hun i solsteken på Kadettangen sammen med mannen Trond Sandvold, datteren Alva (10) og hennes venninne Idun (8). De var på ingen måte alene i finværet.

Volleyballer fløy veggimellom og det luktet grillmat fra en drøss engangsgriller. Etter over 20 minutters leting for å finne parkeringsplass lyktes det for familien Sandvold å nyte dagen i vannkanten.

– Det var ganske mange her klokka 12 også, men det har kommet flere og flere utover dagen, sier Trond Sandvold i ettermiddagssola.

De foretrekker å være hjemme i pinsen – og ser ikke for seg at det er så mye annet å gjøre i år, med mindre man har hytte. Det valget må sies å være full klaff for dem som bor i Oslo-området.

Badeløver

Opp fra sjøen kommer Alva og Idun med blå lepper. De har badet masse i det varme pinseværet, men nå var det på tide med en pause. 

– Det er litt kaldt i vannet, men det går greit etter at man har vært uti en stund. Så blir det kaldt igjen, forklarer Alva. 

Hun har ikke prøvd seg på stupetårnet enda, og det har hun heller ingen planer om å gjøre.

– Jeg liker bedre å leke i vannet, sier hun. 

– Hva er det beste med å være på stranda?

– At det er så varmt, sier jentene i kor.

Håper på fiskelykke

På friluftsområde Skjæra på Tofte tok brødrene Bo (4) og Jack (6) en fridag fra bading. Sammen med far hadde de kjørt helt fra Lillestrøm for å tilbringe en dag med fiskestang ytterst på Hurumlandet. 

– Jeg håper å få makrell. I tomat, gliser Bo i det han sender den gule stingsilda ut i Oslofjorden.

Humøret er like godt som været.

– Vi har fisket flere ganger, men jeg har ikke fått fisk ennå. Men det har jeg fått hos bestemor og bestefar i Nord-Norge, forteller Bo.

Bo (4) hadde reist helt fra Lillestrøm til Tofte for å prøve fiskelykken ytterst på Skjæra.

Bo (4) hadde reist helt fra Lillestrøm til Tofte for å prøve fiskelykken ytterst på Skjæra.

Foto: TRINE JØDAL

Nedbør vær i vente

Vakthavende meteorolog hos Storm, Roar Teigen, forteller at det varme været som har preget Asker og Bærum i pinsen, ikke er spesielt uvanlig på denne tiden av året. Men han har mindre gode nyheter rent værmessig. 

– En får leve på pinseværet en tid fremover, for slikt høytrykk som vi har hatt denne helgen er det lite sannsynlighet for at vi får igjen innen 10. juni, sier Teigen. 

Han varsler ustabilt vær i den kommende uken. Høytrykket vil forsvinne, og det skifter til mer skyer på himmelen. 

– Mandag og tirsdag vil nok fortsatt ha grei varme. Videre blir det ustabilt vær, hvor det på torsdag og fredag er stor sannsynlighet for at det blir nedbør. Temperaturen vil nok også forsvinne ned fra 20-tallet, og ligge på mellom 10–15 varmegrader på dagtid, varsler Teigen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.