Skip to main content

Brannvesenet om steinraset: - Trolig forårsaket av regnet

Flere steinblokker raste lørdag morgen ut i krysset Slemmestadveien/ Linlandveien.

Flere steinblokker raste lørdag morgen ut i krysset Slemmestadveien/ Linlandveien.

Foto: Karl Braanaas

Trolig har regnværet skylden, mener brannvesenet om steinblokkene som raste ut i Vollen lørdag morgen. 

Politi og brannvesen rykket ut til Vollen i ni-tiden lørdag etter melding om steinras i Vollen. Tre steinblokker hadde rast ut i krysset Slemmestadveien/ Linlandveien.

Trafikken i Slemmestadveien går som normalt, mens Linlandveien er sperret av.

– Raset er trolig forårsaket av regnet, sier vakthavende brannsjef Dag Otto Sjøhaug og beskriver situasjonen som udramatisk.

– I en steil skråning har det løsnet tre steinblokker. Det er et par hundrekilossteiner, så det er litt størrelse på dem.

Det er ingen melding om personskade.

Varsler våt helg

Kommune og brannvesenet er nå på stedet og vurderer om det er fare for at mer masse kan rase ut.

– Steinblokkene har lagt seg litt i grøfta, men når det begynner å rase sånn må vi vurdere om det kan kommer mer, sier Sjøhaug.

Det har vært en våt uke i Asker og Bærum, og mer skal det komme. Søndag er det spådd 40 mm nedbør i følge yr.no og meteorologene har gått ut med varsel om flomfare. 

– Foreløpig har vi ikke hatt mange oppdrag i forbindelse med regnet. Jeg tror folk har vært flinke til å forberede seg, for dette har vært meldt en periode, men erfaringsmessig får vi mange oppdrag med vann i kjellere og liknende, sier Sjøhaug.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.