Skip to main content

Bom stopp for bussen

Den kraftige vinden 2. påskedag har blant annet sendt et tre i bakken foran Nesøya-bussen.

Både politi og brannvesen melder at de er blitt «ringt ned» om trær som har blåst over ende og løse gjenstander som flakser rundt i vinden.

– Vi har kjørt på rundt 10 oppdrag til nå i hele Asker og Bærum, sier vakthavende brannsjef Anders Martinsen i Asker og Bærum brann og redning i 17-tiden 2. påskedag.

– Det er trær som har veltet, og gjenstander som har blåst ned fra tak. Vi oppfordrer folk til å sikre løse gjenstander, sier Martinsen.

Vaktkommandør Hans Erik Tysdal på brannvesenets 110-sentral sier 2. påskedag har vært, og er, travel, med telefoner som ringer nærmest konstant.

– Vi har loggført godt over 100 oppdrag i dag knyttet til vinden. De aller fleste er i Oslo kommune, men det har også vært oppdrag i Asker og Bærum, sier han. 

Passering på fortauet

På Nesøya deiset en diger furu over Østre vei på ettermiddagen 2. påskedag. Det førte til at bussen ikke kom noen vei, mens privatbiler kunne passere ved å kjøre opp på det brede fortauet ved siden av treet.

– Det vil dessverre være forsinkelser på linje 265 inntil videre på grunn av treet som har veltet ut i veien, sier pressevakt Cathrine Myhren i Ruter.

Dette treet måtte gi tapt for den kraftige vinden på Nesøya 2. påskedag. Det førte blant annet til at bussen ikke kom seg frem.
Foto: EIRA KJERNLIE

Klokken 17.30 ankom en brannbil fra Gjettum brannstasjon med motorsag og flere mann til å rydde. Ti minutter senere var veibanen klar. 

– Det er fort gjort, og dette er det andre treet vi fra Gjettum har fjernet i dag, sier utrykningsleder Jens Knudsen.

Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt skriver på Twitter at de får mange henvendelser, både om trær som har veltet og gjenstander som løsner i vinden.

«Dersom det er fare for liv og helse, ring 110 for å melde om dette. Politiet vil kunne bistå brann og redningsetaten ved akutte faresituasjoner», står det i meldingen.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.